Alsof er een engeltje over je tong piest… Ja heus, wat een feestje deze Italiaanse Lunch Wraps van Eef kookt zo! Voor de maandelijkse Foodblog swap koos ik dit heerlijke hartige hapje uit en ik weet nu al dat het vaker op het menu zal komen in huize Eethetbeter. Natuurlijk deel ik het maar wat graag met jullie, bij deze het recept voor Paleo Lunch Wraps met Mozzaralla, Prosciutto en Rucola!

Recept voor Paleo Lunch Wraps met Mozzaralla, Prosciutto en Rucola | eethetbeter.nl

Foodblog swap

Ik heb de Foodblog swap per ongeluk een maand overgeslagen, dus ik leg graag nogmaals uit wat het is. Tijdens deze “swap” wisselen diverse (food)bloggers recepten met elkaar uit. Ze krijgen een maand de tijd om van een aangewezen blog te koken en hierover te schrijven/fotograferen. Ik heb al vaak aan deze maandelijkse receptenruil mee gedaan en vind het iedere keer weer leuk om andere blogs te leren kennen. Via deze link kan je mijn eerdere deelnames bekijken.

Zelfgemaakte groene pesto | eethetbeter.nl

Eef kookt zo

Op www.eefkooktzo.nl deelt Eef drie keer per week een lekker, makkelijk en meestal gezond recept met haar lezers. Zoals vele foodbloggers is Eva gestart met bloggen toen ze haar kookschriftje was ontgroeid. Tegenwoordig schrijft Eef over food en alles dat ermee te maken heeft: recepten, reviews, tips en trics. Ze heeft trouwens een zelfde liefde voor kaas als ik! “Eef kookt zo” is een mooie pagina, lekker overzichtelijk, lichte foto’s en de gerechten doen met het water in de mond lopen. Zo ook met het recept voor de Lunch Wraps.

Broodloze lunches

Voor de vaste lezers zal het geen verrassing meer zijn dat we hier in huis minder brood eten. Binnen de Paleo stroming gebruiken ze vaak een omelet als wrap. Zo telde ik één en één op en ontstonden er Paleo Lunch Wraps. De combinatie van het gebakken ei, de pittige prosciutto, de knapperige rucola en de zelfgemaakte pesto smaakte ontzettend goed.

Deze broodloze lunch is trouwens goed voor te bereiden en dan een paar uur later op te eten. Wacht je langer, dan wordt de rucola slap en dat is natuurlijk zonde.

Ei wrap met rucola | eethetbeter.nl

Recept voor Paleo Lunch Wraps met Mozzaralla, Prosciutto en Rucola

Broodloze lunch voor 2 personen. Past goed binnen een koolhydraatarm dieet. Bereidingstijd is 20 minuten.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 plakken prosciutto
  • 125 gram mozzarella
  • 6 cherrytomaten
  • 2 handjes rucola
  • zout en peper
  • vet om in te bakken

voor de pesto:

  • 2 handjes verse basilicum
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel grana padano
  • zout en peper

Benodigdheden

  • Fornuis en koekenpan
  • Staafmixer met hakmolen of keukenmachine

Bereiding

  1. Verwarm de koekenpan en rooster de pijnboompitten voor de pesto. Leg ze apart
  2. Kluts de eieren met 2 eetlepels water, zout en peper
  3. Laat het vet in de koekenpan smelten
  4. Maak van de helft van het eimengsel een omelet, leg hem opzij en herhaal dit als je Paleo wrap gaar is
  5. Gebruik de staafmixer om de ingrediënten voor de verse groene pesto te mengen. Vergeet niet de pijnboompitten hierbij te doen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Scheur de mozzarella in stukken en snijd de tomaatjes doormidden
  7. Besmeer de omeletten met pesto en beleg ze met Prosciutto ham. Leg er wat rucola, tomaten en mozzarella op
  8. Rol de wraps op en smul er lekker van
  9. Eet smakelijk!

Oké oké, helemaal gezond is deze lunch niet, maar wel “beter” dan een witte boterham met chocoladepasta toch? 😉 En die Italiaanse smaken, mmm! Ben jij daar ook zo gek op?

Ravi helpt graag mee in de keuken | eethetbeter.nl

Zoon Ravi (6) heeft de pesto helemaal zelf gemaakt en wilde er trots mee op de foto!

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend en moeder van drie jongens. Natuurvoedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten. Gek op funfood, grootmoeders tips en voeding als medicijn ❤

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)

Pin It on Pinterest

Share This