Er zijn al een maand of drie verstreken sinds ik een receptje voor after eight chcocolade aankondigde. Shame on me! Als ik experimenteer met recepten, schrijf ik de ingrediënten vaak op een kladje, dat ik opberg bij de andere recepten. Of als notitie in mijn telefoon of op mijn computer. Of ergens anders. In dit geval belandde het kladje ergens anders 😉

Het experiment nogmaals uitvoeren vond ik geen succes aangezien mijn lief er niet van houdt en ik het gebruik van een heftig pepermunt extract liever vermijd tijdens mijn zwangerschap. Vrees niet trouwens, ik ben ervan overtuigd dat een kauwgompje, pepermuntje of after eight chocolaatje op zijn tijd geen kwaad kan tijdens deze bijzondere negen maanden.

homemade after eight met pistachenoten | eethetbeter.nl

Gelukkig vond ik mijn aantekeningen terug (opgeruimd in een map, wie verzint dat nou?) en kan ik het recept met jullie delen!

Recept: peppermint chocolate

Bereidingstijd is 15 minuten en twee uur opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

 • 100 gram kokosolie
 • 4 eetlepels amandelpasta
 • 2 eetlepels honing
 • 55 gram pistachenoten (gepeld)
 • 20 gram rauwe cacao
 • mespunt vanillepoeder
 • ½ theelepel pepermunt extract*
 • snuf zout
 • eventueel geraspte kokos

Benodigdheden

 • Keukenmachine of hakmolen
 • Vorm voor ijsblokjes

Bereiding

 1. Smelt de kokosolie au bain-marie en voeg de honing en de amandelpasta toe
 2. Hak de pistachenoten fijn met de keukenmachine
 3. Voeg de pistachenoten toe aan de kokosolie
 4. Meng ook alle andere ingrediënten erdoor. Goed roeren / mixen!
 5. Gebruik een ijsblokjesvorm om de chocolaatjes te maken. Druk het mengsel goed aan.
 6. Na ongeveer twee uur in de koelkast (of diepvries) is de pepermunt chocolade gereed om uit de vorm te halen en op te snoepen. Bewaar de after eight in de koelkast.
 7. Eet smakelijk!

* ik kocht het pepermunt extract bij Pit&Pit. Het schijnt ook te koop te zijn bij de toko. Let op, kruiden hebben een medicinale werking. Gebruik met mate tijdens de zwangerschap.

 

Volg jij Eet het beter al op BloglovinFacebookInstagram en Twitter?

Pistachenoten in de hakmolen | eethetbeter.nl Chocolade met pepermunt | eethetbeter.nl Peppermint chocolates to be | eethetbeter.nl