Om me heen merk ik dat veel mensen bij herfst denken aan kou en regen. Aan kale bomen en natgeregende kapsels. Aan afscheid van het barbecueseizoen. Zelf sta ik daar heel anders in. Ik hou ervan als de regen tegen de ramen aan slaat en ik de wind kan horen loeien. De kleurschakeringen in de bomen en de gezelligheid binnenshuis. Lekker met de familie om de tafel en de kaarsjes aan. Kan je je er iets bij voorstellen? Hou dat gevoel dan vast, terwijl je deze foto bekijkt en het recept voor rijstebrij met sinaasappel en kaneel leest…

Recept voor rijstebrij met sinaasappel en kaneel | eethetbeter.nl

Dit recept voor rijstebrij is heel geschikt voor in de herfst. De smaakcombinatie van vanille, kaneel en sinaasappel werkt verwarmend. Deze rijstepap is lekker zoet en gekruid. Je wilt nooit meer van dat kant en klare spul uit de supermarkt!

Warme rijstepap met citrus | eethetbeter.nl

Recept voor rijstebrij met sinaasappel en kaneel

Bereidingstijd van deze rijstepap met citrusvruchten is een uur (vooral wachttijd). Voldoende voor 4 volwassenen. Het dessert of ontbijt laat zich ook heel goed invriezen.

Ingrediënten

  • 1 liter (plantaardige) melk
  • Rasp van een halve sinaasappel
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 kaneelstokje
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel vanillepoeder
  • 100 gram basmati rijst
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 2 eierdooiers

Benodigdheden

  • Pan met lepel
  • Apart schaaltje voor de eierdooiers

Bereiding

  1. Doe de melk in een grote pan en voeg de sinaasappel- en citroenrasp toe. Breek het kaneelstokje in tweeën en doe het samen met het vanillepoeder in de pan.
  2. Doe de rijst erbij en breng het geheel aan de kook.
  3. Laat het zachtjes pruttelen en roer af en toe. De kookduur is ongeveer het dubbele van dat wat op de verpakking van de rijst staat aangegeven.
  4. Kluts de eierdooiers en voeg de suiker hieraan toe.
  5. Schep, als de rijst gaar is, een paar eetlepels van het rijstmengsel bij de eierdooiers en roer het door.
  6. Voeg de eierdooiers toe aan de rijst en laat het geheel enkele minuten koken, zodat het dikker wordt.
  7. Draai de warmtebron uit en kies ervoor of je de rijstebrij af laten koelen of warm te eten.
  8. Eet smakelijk!

Samen met gerechten met pompoen, appel en peer is dit een van de herfstgerechten waar ik als eerste aan denk. Wat is jouw ultieme gerecht in het najaar?

Op zoek naar andere gerechten die geschikt zijn als dessert? Je vindt ze hier!

Recept voor rijstepap | eethetbeter.nl