Visite! Dit gastblog is geschreven door Patty van “What mom would cook”.


Mijn goede voornemen dit jaar was: gezonder eten. Mijn abonnementen op Jamie Magazine, Foodies en sinds kort een proefabonnement op ELLE Eten werken daarin niet altijd mee. Als ik nou eens meer zou gaan sporten en meer koolhydraatvrij zou eten, moest het allemaal goedkomen. Het duurde tot vorige week voordat ik de eerste keer in de sportschool was en na het werk nog een rondje ging hardlopen. En het duurde zeker een paar weken voordat ik mezelf zo ver had dat ik salades mee naar het werk nam, in plaats van me elke dag te irriteren aan een lege saladebar in de bedrijfskantine.

Salade met granaatappel | eethetbeter.nl

Koolhydraatarm eten

Koolhydraatvrij is voor mij niet alleen om af te vallen. Ik ga er echt lekkerder van in mijn vel zitten en ervaar minder lichamelijke klachten. Ik heb namelijk de spataders van mijn moeders familie geërfd en met minder zuivel en minder koolhydraten heb ik er daadwerkelijk minder last van. He, wat een narigheid allemaal. Nee hoor, valt mee. Op die manier kom je dus achter de allerlekkerste koolhydraatarme gerechten. Bijvoorbeeld deze overheerlijke lunch/bijgerecht/tussendoor/salade.

Helaas passen dit soort gerechten niet 1-2-3 thuis op mijn eigen blog. Ik probeer daar juist vast te houden aan mijn basisprincipes van kookherinneringen, achtergronden en ouderwetse kookmethodes. En dan is het dus maar wat leuk als je gevraagd wordt een gastblog te schrijven. Want dan kun je losgaan. Echt losgaan. Hoewel onderstaande recept echt in 5 minuten op tafel staat. Maar ook dat is wel eens fijn!

Recept: salade van granaatappel, komkommer en feta

Ingredienten: de pitten van een halve granaatappel | een kwart komkommer in stukjes gesneden | een brok feta (hoeveelheid naar smaak) | paar eetlepels yoghurt | peper en zout
Mix alles door elkaar en eet smakelijk. Ja, dat is dus echt alles wat je hiervoor moet doen. En ik kan me niet herinneren dat ik zoveel smaken en texturen ooit op zo’n simpele manier gecombineerd en gemaakt heb.

 

Groetjes
Patty

p.s. misschien herkennen jullie de naam van dit blog nog… ik mocht in juni 2014 koken van “What mom would cook” tijdens de foodblogswap. Hierin introduceer ik de mooie pagina van Patty ook! Ik maakte club sandwiches.