Hou jij ook zo van chili con carne? Lekker makkelijk en lekker pittig. Ik maakte onlangs een heel aparte versie van dit gerecht, namelijk met sperziebonen*. Lees snel verder voor het recept voor sperziebonenchili!

Recept voor sperziebonenchili met gehakt | eethetbeter.nl

Koolhydraatarm diner

Veel mensen vinden koolhydraatarm eten een lastige opgave. Vooral omdat ze het gevoel hebben dat er een plekje leeg blijft op hun bord. Of omdat ze nog honger hebben na de maaltijd. Dit is beide op te lossen door wat extra groenten aan de maaltijd toe te voegen. Deze sperziebonenchili met gehakt bevat lekker veel sperziebonen en bovendien champignons. Doordat wij geen rijst, aardappels of brood toevoegen past het gerecht ook prima in een koolhydraatarme en of Paleo leefstijl.

Eet je liever vegetarisch? Voeg dan wat extra champignons en noten toe.

Recept voor koolhydraatarme sperziebonenchili met gehakt | eethetbeter.nl

Recept voor koolhydraatarme** sperziebonenchili met gehakt

Diner voor 4 personen. Bereidingstijd is een half uur.

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 250 gram champignons
  • 1 kg sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika (en eventueel rode peper)
  • 2 teentjes knoflook
  • boter, ghee of kokosolie om in te bakken

Chili con carne kruidenmix

  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2,5 theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel koriander
  • zout

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in kleine stukjes en kook ze in circa 6 minuten beetgaar
  2. Snij de ui, knoflook, paprika en champignons
  3. Meng de kruidenmix in een schaaltje
  4. Verwarm een hapjespan met wat vet en fruit de ui en de knoflook
  5. Voeg het gehakt toe en rul het
  6. Doe ook de in plakjes gesneden champignons en paprika erbij
  7. Voeg de zelfgemaakte chili con carne kruidenmix toe aan de pan
  8. Roer de sperziebonen hier doorheen en laat nog enkele minuten pruttelen
  9. Eet smakelijk!

Het valt me op dat er enorm veel gerechten met sperziebonen op mijn foodblog staan. Niet omdat ik ze superlekker vind, maar wel omdat ze zo veelzijdig zijn. Wat is eigenlijk jouw lievelingsgroente?

* Ik raakte geïnspireerd om dit recept te maken door het receptenmagazine van Jumbo. De kant en klare kruidenmix verving ik uiteraard door een zelfgemaakte kruidenmix voor Chili con carne.

** Volgens de orthomoleculaire voedingsleer zijn peulvruchten vooral een bron van eiwitten en niet zozeer een groente vanwege het gebrek aan vitamine C. Voor een verbeterde opname kunnen peulvruchten het beste gecombineerd worden met granen. Wist je dat je bij mij ook terecht kunt voor food coaching? Voel je vrij om contact met me op te nemen daarover.

Meer recepten met sperziebonen? Klik snel hier!

Recept voor sperziebonenchili met gehakt | eethetbeter.nl