Onlangs proefde ik koekjes bij mijn ouders thuis die naar meer smaakten… ik vroeg mijn moeder om het recept en ze vertelde me dat ik het kon vinden op de website van Jacoline. De notenkoekjes zijn erg makkelijk en snel om te maken en nog gezond ook. Ze bevatten geen suiker, gist, eieren of gluten. De lekkernij bevat zelfs slechts 5 ingrediënten, dus het recept voldoet aan het “5 or less” principe. Een snack naar mijn hart! Hierbij deel ik het recept voor suikervrije notenkoekjes!

Recept voor suikervrije notenkoekjes | eethetbeter.nl

Bakken met weinig ingrediënten

Deze heerlijke notenkoekjes bevatten maar weinig ingrediënten. Wat noten, wat zoetmiddel en een beetje vet. En je kunt er nog makkelijk mee variëren ook! Zelf gebruik ik graag agavesiroop, maar de meningen zijn verdeeld over dit zoetmiddel. Je kunt het desgewenst ook vervangen door honing of appelstroop. Waarom ik ze suikervrij noem lees je hier.

De koekjes bevatten weinig ingrediënten en daardoor ook weinig allergenen. Deze glutenvrije zandkoekjes bevatten geen granen, ze zijn eivrij en er zit geen gist in. Zelfs geen transvetten! Het maken is erg makkelijk en omdat ze geen ei bevatten, kan je gerust lekker snoepen van het deeg 🙂

Glutenvrije notenkoekjes | eethetbeter.nl

Recept voor suikervrije notenkoekjes

Dit snelle recept geeft ongeveer 20 á 30 kleine koekjes en is klaar binnen 20 minuten. Het originele recept voor suikervrije notenkoekjes is afkomstig van Gezond leven van Jacoline.

Ingrediënten

  • 125 gram amandelmeel
  • 50 gram pecannoten
  • 30 gram agave siroop (wat is dit?)
  • 25 gram heel zachte roomboter (of 20 gram gesmolten kokosolie)
  • mespunt baking soda (wat is dit?)

Benodigdheden

  • Mixer en/of mengkom
  • Deegroller
  • Uitsteker of borrelglaasje
  • Bakpapier
  • Oven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Hak de pecannoten in kleine stukjes
  3. Meng in een kom de amandelmeel, pecannoten en baking soda
  4. Voeg dan de agave siroop en zachte roomboter toe
  5. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg
  6. Rol het deeg uit totdat het circa een halve centimeter dik is
  7. Gebruik een uitsteker of borrelglaasje om kleine ronde koekjes te maken
  8. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bakrooster
  9. Bak de koekjes 8 á 10 minuten in de oven, totdat ze bruin en knapperig ogen
  10. Laat de koekjes op een rooster afkoelen zodat ze knapperig blijven
  11. Eet smakelijk!

Tip: moet je deeg uitrollen en heb je geen zin in een plakkerige, vieze bende op je aanrecht? Maak dan je werkblad licht vochtig met een vaatdoek en leg er vervolgens een stuk bakpapier op.

Vraag jij ook vaak een recept als je ergens iets lekker hebt gegeten en maak je het vervolgens dan ook echt?

 

Glutenvrije koekjes | eethetbeter.nl

Annemieke Statz

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤
Annemieke Statz

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)

Pin It on Pinterest

Share This