Sommige recepten hebben geen introductie nodig. Die zijn gewoon lekker zoals ze zijn. Zonder verhaal, maar met extra smaak. Zoals dit recept voor hartige taart met gehakt, banaan en kerrie. Je zou ervoor kunnen kiezen een bodem te bakken zoals bij de quiche het geval is, maar ook zonder –en dus met minder koolhydraten en zonder gluten – is het een heerlijk gerecht.

Recept: hartige taart met gehakt, banaan en kerrie | eethetbeter.nl

(koken en fotograferen met kinderen levert bijzondere plaatjes op als ik ze vraag mee te denken…)Koolhydraatarm recept voor hartige taart | eethetbeter.nl

Recept voor hartige taart met gehakt, banaan en kerrie

Voldoende voor 2 a 4 personen. Bereidingstijd is een half uur exclusief oventijd. Heb je geen oven? Gebruik dan een koekenpan en maak met dezelfde ingrediënten een soort omelet.

Ingrediënten

  • 1 paksoi of witte kool
  • 150 gram kastagnechampignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram gehakt
  • 2 handen vol rozijnen
  • 2 eetlepels kerrie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • zout en peper
  • 3 eetlepels amandelmeel (paneermeel of kokosmeel)
  • 4 eieren
  • scheutje melk of room
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 bananen
  • olie om in te bakken en de vorm in te vetten

Benodigdheden

  • Springvorm 26 cm
  • Fornuis en pan (wok of hapjespan)
  • Oven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Was en snijd de paksoi in fijne reepjes
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  4. Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook
  5. Doe wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook
  6. Rul het gehakt in de pan
  7. Voeg de paksoi en champignons toe en bak het geheel 3 minuten
  8. Doe de rozijnen, de kerrie en het gemberpoeder erbij
  9. Breng op smaak met zout en peper
  10. Vet een bakvorm in met olie
  11. Schep het gehaktmengsel op de bodem. Druk het goed aan
  12. Bestrooi het gehakt met amandelmeel
  13. Klop de eieren los met wat melk of room (of met niks, dat kan ook) en giet het over het gehakt (pas op dat je vorm niet lekt)
  14. Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze over de springvorm
  15. Strooi er een laagje kaas overheen
  16. Plaats de bakvorm in de oven en bak de hartige taart in 30 a 40 minuten klaar
  17. Het gerecht is klaar als het ei gestold is
  18. Eet smakelijk!

Kijk hier voor meer koolhydraatarme recepten. Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!

Hartige taart met banaan | eethetbeter.nl