Ken je dat, dat iets dat je zelf maakt altijd leuker, mooier of smakelijker is dan wanneer je het koopt? Het ligt op dat moment niet altijd aan de juiste keuzes, maar aan de energie en de tijd die eraan wordt besteed. Dit is volgens mij ook het geheim achter een zelfgemaakt cadeau. Met een beetje liefde en aandacht wordt alles immers mooier! Lees snel verder voor het recept voor tomatentapenade!

Recept voor tomatentapenade | eethetbeter.nlOnlangs maakte ik zelf tapenade die vele malen lekkerder was (of lijkt) dan die uit de winkel en zelfs die in restaurants. Aangezien over smaak niet te twisten valt, ben ik erg benieuwd naar jullie mening over dit heerlijke smeersel!

Recept voor tomatentapenade

Wij eten deze tomatentapenade op een stukje stokbrood of een toastje en soms zelfs gewoon op brood. De smaak combineert ook goed met kaas. Prima en makkelijk broodbeleg dus! Je zou ook wat kunnen toevoegen aan de pasta(saus) voor een extra krachtige smaak.

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde tomaten (potje)
  • 8 zwarte olijven
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • evt 1 eetlepel kappertjes

Benodigdheden

  • Staafmixer of keukenmachine

Bereiding

  1. Mix en hak alle ingrediënten met behulp van de keukenmachine
  2. De smaak komt beter tot zijn recht als je het even laat rusten in de koelkast
  3. Eet smakelijk!

Hopelijk bevalt deze tapenade jullie net zo goed als ons! Binnenkort verschijnt er ook een recept voor kruidenboter online. De pesto weten jullie natuurlijk al te vinden.

Welke heerlijke smeersels voor bij de borrel of het diner mis ik dan nog op deze pagina?