In de categorie: “doe eens gek” heb ik deze keer de wraps op elkaar gelegd in plaats van opgerold. Het resultaat is een prachtige stapeltaart die goed vult en er leuk uit ziet op de eettafel. De tortillataart is niet echt gezond, zeker omdat ik deze keer wraps uit een pakje gebruikte. Shame on me! Voel je vrij om dit te vervangen door een zelf gebakken variant, zoals deze. Hopelijk genieten jullie van dit recept voor TortillaTaart!

Recept voor TortillaTaart | eethetbeter.nl

Zelf Mexicaanse kruiden maken

Om het gehakt en de groenten te kruiden, gebruik ik eigengemaakte kruidenmix. Door wat specerijen te mengen creëer je een smakelijke mix van smaken, die je zowel kunt gebruiken voor deze taart, als voor andere recepten.

Taart met Jalapeno Pepers | eethetbeter.nl

Taart met Jalapeño pepers

Ik hield me in qua toevoegen van de jalapeño pepers. Die pittige smaak wilde ik onze kinderen niet aandoen. Overigens wordt de scherpte enigszins geblust door de crème fraîche en de kaas – ik zei toch al dat hij niet zo gezond is 😉 Je kunt er naar wens meer of minder aan toevoegen.

Recept voor tortillataart

Bereidingstijd is een half uur. Voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 6 wraps
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blikje mais
  • 1 paprika
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 50 gram chorizo
  • 2 eetlepels jalapeñopepers (pot)
  • 300 gram rundergehakt
  • Mexicaanse kruidenmix (1x dit recept)
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 avocado
  • 200 gram cheddar kaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • boter of olie om in te bakken

Benodigdheden

  • Koekenpan en fornuis
  • Oven
  • Ovenschaal of springvorm

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de paprika in fijne blokjes, de tomaat in plakjes en de ui in ringen. Hak de pepers en de chorizo in grove stukken
  3. Warm de koekenpan met wat vet en bak de ui met de pepers en de chorizo lichtbruin. Leg het daarna even apart.
  4. Gebruik de koekenpan om het gehakt te rullen met de kruidenmix
  5. Voeg hier de paprika aan toe en later ook de kidneybonen en de mais
  6. Prak de avocado fijn en meng deze met de crème fraîche
  7. Pak een wrap en besmeer deze met de helft van het avocadomengsel. Beleg met wat tomaat en een paar plakjes cheddar
  8. Leg er een volgende wrap bovenop en beleg deze met de helft van het gehakt
  9. Doe op de volgende ‘pannenkoek’ weer avocadomengsel, tomaat en cheddar en daarna weer eentje met gehakt
  10. Beleg de een na laatste tortilla met de gebakken ui / peper / chorizo en het restant van de cheddar
  11. Dek af met de laatste tortilla, bestrooi met geraspte kaas en eventueel wat koriander en paprikapoeder
  12. Zet het geheel in de oven totdat de kaas gesmolten is (ongeveer 10 minuten)
  13. Serveer met een groene salade
  14. Eet smakelijk!

Misschien niet zo gezond, maar wel ontzettend lekker. Soms moet dat kunnen toch? En zoals je ziet kiezen wij hier thuis soms ook nog voor het gemak van een pakje, zakje, potje of blikje. Hoe gaat dat bij jullie?

Gesmolten cheddarkaas | eethetbeter.nlMexicaanse TortillaTaart | eethetbeter.nl