De meeste mensen zweren erbij, maar ik vind het echt een hele bevalling. Eerst samen (!) een richting bepalen, dan kijken wat er op de markt is, of het in het budget past en dan kiezen. En altijd zit er dan weer een addertje onder het gras of ze passen de tarieven aan. Pfff, laat ik het erop houden dat het gewoon niet mijn ding is… Ik vertel je vandaag meer over mijn vorm van vakantiestress en deel dan gelijk het recept voor Turkse “dieetsoep” met pittige knoflookolie met je.Recept voor Turkse dieetsoep met pittige knoflookolie | eethetbeter.nl

Lijst met landen waar ik ooit nog naartoe wil

Noem me gerust een beetje vreemd, maar ik vind het zoeken en reserveren van een vakantie dus een ware crime. Ik heb ook simpelweg geen bucketlist met landen waar ik naartoe wil. Met het oog op de kinderen vooral naar een plaats waar we allemaal plezier kunnen maken en ik tot rust kan komen. Temperatuur en zonne-uren zijn daarbij leidend. Gelukkig kwam ik jaren geleden in contact met een dame die bij een online reisbureau werkt.

Soep met pittige knoflookolie | eethetbeter.nl

Een resort met veel glijbanen

Zo’n reisbureau gaat op zoek naar een vakantie die past bij mijn wensen. Ik geef de dame in kwestie gewoon op dat we in een bepaalde periode naar een resort met veel glijbanen willen en wat ons budget is. Zij zoekt daar vervolgens vakanties bij en wij roepen ja of nee. Ideaal toch?

Turkse courgettesoep met brood | eethetbeter.nl

Zo min mogelijk gedoe

Totdat de volgende stap in het proces komt kijken: extra betalen voor stoelhuur in het vliegtuig, extra betalen voor bagage (huh, is dat niet alleen bij prijsvechters dan?) en ook nog een visum voor Turkije kopen. “Regel je visum online” adviseerde de enthousiaste dame van het reisbureau me, dus dat zal ik spoedig doen. Het is maar goed dat zij mij hierop wijst, want ik kies echt het liefst voor full service vanaf de bank thuis.

Vorige week boekten wij, of eigenlijk de dame van het reisbureau, een vakantie naar Turkije. Als ik de foto’s zie krijg ik al helemaal zin om te gaan. De kinderen zullen het ook geweldig vinden om weer te vliegen en dagenlang te genieten van de zon. Wat een heerlijk vooruitzicht! Deze soep met olie brengt me alvast in de stemming. Hopelijk geniet jij een beetje mee via dit recept.

Recept voor Turkse “dieetsoep” met pittige knoflookolie

Stevige soep met bulgur, lactosevrij en vegetarisch. Dit recept heb ik gevonden bij turksekok.nl, waarom het dieetsoep heet is mij een raadsel… Voor vier personen. Bereidingstijd is circa een half uur.

Ingrediënten

 • 2 koppen bulgur
 • 1,5 liter water
 • 2 courgettes + evt broccoli (ik gebruikte de stelen)
 • 5 theelepels zout of meer / minder naar smaak
 • 1 rode peper
 • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
 • 3 tenen knoflook

Benodigdheden

 • Fornuis, soeppan en kleine koekenpan of sauspan
 • Staafmixer

Bereiding

 1. Was de bulgur en kook het water;
 2. Doe het water en bulgur in de pan en laat de bulgur op middelmatig vuur garen;
 3. Snij ondertussen de groente in kleine stukken. Voeg deze samen met wat zout toe aan de pan;
 4. Laat het geheel 15 tot 30 minuten pruttelen. Als het gaar is kan je de soep pureren met de staafmixer. Voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe;
 5. Hak de knoflook en snij de peper. Verwijder eventueel de zaadlijsten;
 6. Warm de olijfolie en smoor de knoflook en de peper hierin. Let op dat de olie niet gaat dampen;
 7. Serveer de dieetsoep samen met de pittige knoflookolie of roer deze er vooraf doorheen;
 8. Eet smakelijk!

Hoe kijk jij tegen het uitzoeken en boeken van een vakantie aan? Laat het me weten in de reacties!

Soep met bulgur, courgette en broccoli | eethetbeter.nl

Dit recept voor Turkse “dieetsoep” met pittige knoflookolie is voor eVisa gemaakt met dank aan het recept van TurkseKok.nl. Lees ook mijn disclaimer.