“Sjonge, hoe doe jij het toch allemaal?” krijg ik regelmatig te horen van andere ouders die de energie niet meer hebben om een gezonde, verse en pure maaltijd te bereiden. En weet je wat? Ik snap het, ik begrijp het helemaal. Wat zou het fijn zijn als we wat meer ontzorgd zouden worden! Of misschien sowieso iets minder zouden hoeven te doen. Vandaag deel ik het (eenvoudige!) recept voor vega lasagne van aubergine met je en vertel ik over mijn beleving van gemak.

Recept voor vega lasagne van aubergine | eethetbeter.nl

Is ‘moeder’ de overtreffende trap van ‘moe’?

Wat hebben we het druk met zijn allen. Werk, gezin, sociaal leven, sporten en dan ook nog eens al die clubjes van de kinderen waar we naartoe racen. Ik begrijp wel dat er geen tijd over blijft om drie winkels af te struinen naar dat ene E-nummer vrije product en die speciale zoetmaker of meelsoort die in dat ene gezonde lunchrecept werd genoemd. Gezond eten is ook gewoon gedoe en het kost meer tijd dan kant en klaar. Punt.

Uit ervaring kan ik je gelukkig ook vertellen dat het veel energie geeft. Minder lichamelijke klachten, een sneller herstel van tegenslag, lekkerder in je vel en nog veel meer. Althans dat is wat het bij mij doet. Natuurlijk ben ik ook wel eens gaar, heb ik wel eens cravings, ga ik soms langs de snackbar en eet ik zo nu en dan repen chocolade weg, maar zo extreem als dat jaren geleden was is dat echt niet meer.

Zet die knop om

Het lijkt wel propaganda voor gezond eten (is het stiekem ook wel een beetje, haha), maar probeer het gewoon eens en laat me weten hoe het voelde. Voor het tijdgebrek kwam er recent een oplossing op mijn pad. Er bestaat een webshop (MyGoodfoodshop.com) die gezonde, vooral biologische, recepten plaatst met een bestelknop eronder. Alle ingrediënten worden dan gewoon thuisbezorgd. Ik probeerde het uit en ben fan!

Zou jij op die knop klikken?

Over knoppen omzetten gesproken: ik zou het met die webshop eens kunnen bespreken dat er ook een “bestelknop” wordt toegevoegd onder mijn recepten. Je ziet dan bijvoorbeeld kip tandoori of gevulde courgette en je klikt op “BESTEL”. De ingrediënten komen dan in de winkelmand van MyGoodfoodshop terecht en jij hebt binnen no time een gezonde en verse maaltijd op tafel getoverd. Dan dus nu de vraag:

[poll id=”80″]

Winactie (verlopen)

Ik probeerde de service van MyGoodfoodshop en ontving de ingrediënten voor vier lekkere en gezonde recepten*, aangevuld met rauwkost, fruit en noten. De vegetarische gerechten waren groot genoeg voor ons hele gezin (twee volwassenen en drie kinderen – grote eters). Ik was direct enthousiast over dit concept en het heerlijke gezonde gemak.

Superleuk dus dat ik één van jullie ook blij mag maken met zo’n riant pakket vol boodschappen waar een compleet gezin enkele dagen van kan eten! Meedoen is simpel! Vertel me uiterlijk 19 februari 2018 in een reactie onder dit bericht of jij zelf gebruik zou maken van een bestelknop bij een recept. Ik laat de winnaar op 20 februari 2018 per e-mail weten dat hij of zij heeft gewonnen.

Koolhydraatarme lasagne

Eén van de gerechten die ik ontving van MyGoodfoodshop was een vegetarische lasagne met aubergine als lasagnabladen. We waren vooraf wat sceptisch, omdat we hier in huis niet zo heel gek op aubergine zijn. Gek genoeg proefden we er niks van; de vegetarische ovenschotel was echt heerlijk! Deze mening werd gedeeld door de kinderen. Op de foto’s zie je ook hoe Fedde (2) zijn steentje bijdraagt aan deze koolhydraatarme lasagne.

Recept voor vega lasagne van aubergine | eethetbeter.nl

Recept voor vega lasagne van aubergine

Koolhydraatarm diner voor vier personen. Het recept is overgenomen van MyGoodfoodshop.

Ingrediënten

 • 2 grote aubergines
 • 100 gram geraspte kaas
 • 2 eieren
 • olijfolie
 • zout en peper

voor de tomatensaus

 • 800 gram tomatenblokjes
 • 140 gram tomatenpuree
 • 1 flinke ui
 • 1 teen knoflook
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 eetlepels balsamicoazijn
 • 7 takjes verse basilicum
 • 2 theelepels Italiaanse kruiden

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 200 graden, was de aubergine en snijd hem over de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken aubergine met wat olijfolie en strooi er wat peper en zout op. Leg ze naast elkaar in de oven op de bakplaat totdat ze lekker zacht en een beetje bruin worden (ongeveer 15 min).
 2. Maak ondertussen de tomatensaus klaar. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak in een pannetje de ui glazig en voeg de knoflook toe. Doe de pakjes tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij en breng op smaak met verse gesneden basilicumblaadjes, balsamicoazijn, sojasaus en de gedroogde Italiaanse kruiden.
 3. Na 15 min haal je de geroosterde aubergine uit de oven en leg je het eerste laagje aubergine in de ingevette ovenschaal. Doe er een laagje tomatensaus over, daarna bestrooi je het met wat kaas, dit herhaal je en je eindigt met een laagje saus met kaas.
 4. Voor de stevigheid schenk je er twee geklutste eieren over heen. Bak in ongeveer 30 minuten klaar. Smakelijk eten!

* Ik ontving de ingrediënten voor deze vier gerechten:

Meer informatie over MyGoodfoodshop vind je hier. Qua drukte in mijn hoofd en leven kan ik je het boek van Tony Crabbe aanraden: “Nooit meer te druk – een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld”. Ik haal hier echt zoveel bruikbare tips uit!

Koolhydraatarme lasagne | eethetbeter.nl

Dit artikel is tot stand gekomen met een gekregen product. Lees ook mijn disclaimer. Alleen schriftelijke reacties onder dit berichten loten mee voor de prijs. Klikken op de poll telt helaas niet mee. De winnaar krijg 24 uur de tijd om te reageren op de ontvangen e-mail, anders ben ik genoodzaakt de prijs aan een volgende te geven.