Visite! Het recept voor bosbessentaart is een gastblog van Nicole van Gool van Culicool.nl


Begin februari was ik jarig. Het was tijd om mijn verjaardag te vieren.
En dit keer met feestelijke taarten!

Recept voor bosvruchtentaart | eethetbeter.nlFeest = taart!

Meestal vieren mijn vriend en ik onze verjaardagen vanaf een uur of 3 en schenken we gelijk een wijntje in. Op de verjaardag van mijn vriend, eind vorig jaar, merkte mijn neefje van 5 jaar op dat er geen verjaardagstaart was. “Waar is de taart?” Hij keek heel verbaasd en ik kon in zijn ogen lezen dat hij dacht: “Bij een verjaardag hoort toch taart?”

Daar had hij wel een punt. Na jaren geen verjaardagstaart te hebben geserveerd, werd het inderdaad tijd om iets feestelijks op tafel te zetten. Aangezien mijn vriend en ik inmiddels alweer 2 jaar vrij van geraffineerde suikers eten (althans, 80% procent van onze leefstijl), werden dit “paleo”-taarten.

Easy Very Berry taart

De één was fruitig en kleurrijk, de andere was een chocotaart voor de chocoladeliefhebbers.
Graag deel ik met jullie de fruitige en kleurrijke verjaardagstaart: De Easy Very Berry taart.
Deze ziet er werkelijk fantastisch feestelijk uit. Ideaal dus als je iets te vieren hebt!

Verry berry taart | eethetbeter.nl

Recept voor bosbessentaart

Deze Paleo taart is vooral gemaakt van noten en vruchten en daardoor dus gluten, suiker en lactose vrij.

Wat heb je nodig?

Bodem:
225 gram walnoten
225 gram dadels (7 stuks) Medjooldadel is gemiddeld 30 gram

Vulling:
150 gram cashewnoten
150 gram dadels (5 stuks)
300 gram bosvruchten (vries)
1 banaan
halve vanillestokje

Garnering:
verse frambozen en bosbessen
kokosrasp

Wat ook handig is:

Keukenmachine
Taartvorm 24 cm doorsnede (voor een dunne bodem)
of 18 cm doorsnede (voor een dikke bodem)

Hoe maak je het?

  1. Om de bodem te maken doe je de walnoten en dadels in de keukenmachine. Meng het totdat het aan elkaar plakt.
  2. Dan druk je het in een springvorm tot een taartbodem. Dit kun je doen met de bolle kant van een lepel. Maak een mooie gelijk verdeelde bodem.
  3. Voor de vulling doe je alle ingrediënten in je keukenmachine. Maal het totdat het een mooie dikke mousse is.
  4. Giet deze op je taartbodem.
  5. En plaats de springvorm in de diepvries. Laat deze 1 nacht staan.
  6. Strooi de andere dag de verse frambozen en bosbessen er over.
  7. Laat de taart in de koelkast ontdooien.
  8. Daarna is het tijd om het te serveren. Eet smakelijk!

TIP: strooi nog wat geraspte kokos erover en je taart ziet er nog gezelliger uit!

Heb je ook interesse in het recept van de chocoladetaart?
Snap ik!

Ga dan naar: http://culicool.nl/recept-paleo-choconuttaart/

Hopelijk heb je binnenkort iets te vieren en komt dit recept van deze Verry Berry taart goed van pas. Leuk als je een reactie achter laat en nog leuker als je me laat zien dat je deze taart hebt gemaakt!

Wie weet tot snel op mijn pagina!

Met smakelijke groetjes, Nicole

Bosbessentaart maken | eethetbeter.nl