Volgens mij kennen we het allemaal wel: op een zeker moment gedurende de dag voelen we een dipje aankomen. We verliezen onze scherpte en beginnen te gapen. Een frisse neus halen wil meestal wel helpen, maar doorgaans grijpen we naar een kop koffie of wat te eten. Lees snel verder voor de lekkerste vieruurtjes!
2x4 vieruurtjes om te smullen | eethetbeter.nl

Hoor jij die energybars ook roepen rond de klok van vier?

Een soepgigant maakte handig gebruik van deze snelle trek met de slogan “vier uur, cup-a-soup” te introduceren. Om het nog maar niet te hebben over de roepende snoepautomaat nabij kantoor waar je voor een paar centen een heerlijke “energiereep” kunt kopen. Lekker hoor, maar op zo’n piek in je bloedsuikerspiegel (gevolgd door een dip en opnieuw trek) zit toch niemand te wachten?

De tip tegen snaaidrang in de namiddag

Helaas bestaat dé tip niet, alhoewel evenwichtige maaltijden (zie ook het blog van Reny) een zeer goede bijdrage leveren aan het tegengaan van trek of flauwte tussen de maaltijden door. Voorkomen is immers beter dan genezen. Zorg er in ieder geval voor dat je wat gezonds voor het grijpen hebt. In een eerder blog gaf ik wat suggesties voor tussendoortjes die nauwelijks bereidingstijd nodig hebben.

Het is natuurlijk helemaal handig als je vooraf de keuken in duikt, zodat er een verse, zelfgemaakte snack op je ligt te wachten. Daarom volgen hierbij wat lekkernijen die je snel voorzien van extra energie.

De lekkerste vieruurtjes

Deze lekkere recepten zijn om te smullen bij hartige trek:

Foccacia van Mind Your Feed

Focaccia met mozzarella, ui en olijven

Witte bonen spread van lekker eten met linda

Witte bonen spread met avocado

Homemade loempia's recept | eethetbeter.nl

Loempia’s uit de oven

Kaasstengels van Puur Suzanne

Kaasstengels

Chocolade-noten-repen van mind your feed

Chocolade-noten repen
Glutenvrije blondies van Puur Suzanne

Glutenvrije blondies

Gezonde Rocky Road met cashewnoten en abrikozen | eethetbeter.nl

Rocky road chocolade

Zelf drink ik trouwens ook graag soep of een sapje van groente en/of fruit rond de klok van vier. Heb jij ook wel eens een dipje in de namiddag? Wat doe je daartegen? Wat zijn jouw favoriete vieruurtjes?


Dit blog is geschreven in het kader van #30voeljefit. Tijdens “30 dagen voel je fit” nemen Suzanne, Reny, Linda en ik je een maand lang mee in een bewustwordingsproces over een gezonde leefstijl. Geen uitgekauwde menu’s en oefeningen, maar wel vol inspiratie en recepten. Meer informatie lees je hier.