Ik hou van ovengerechten. En ik hou van simpel. En van gezond, ook dat nog. Vandaar dat dit recept voor vispannetje van kabeljauw met wortels me zo goed past: het voldoet aan alle voorwaarden!

Recept voor vispannetje van kabeljauw met wortels | eethetbeter.nl

Het geheim is de…

Een echte smid zal nooit zijn geheim onthullen. Maarja, ik ben geen echte smid. En geen echte kok bovendien, al ben ik wel gek op koken en vooral op eten, maar dat terzijde. Ik ben er gek op om zomaar wat ingrediënten bij elkaar in een pan of schaal te doen en deze te verwarmen totdat de smaken zijn vermengd en de structuren veranderd. Dat gaat uitstekend bij een stoofpot of bij kipfilet in een pakketje. En bij dit vispannetje. Het geheim van de smid? Gebruik een ovenschaal met een deksel! Zo kan de vis rustig garen en blijft het gerecht lekker sappig.

Recept voor vispannetje van kabeljauw met wortels

Smakelijk koolhydraatarm diner dat slechts 10 minuten voorbereiding nodig heeft en een half uur in de oven. Ideaal voor als je gasten hebt, zoals met Kerstmis. Gebruik een ovenschaal met een deksel om de smaken goed te laten mengen. Serveer met bijgerechten of als onderdeel van een menu met meerdere gangen (info).

Ingrediënten

  • 400 gram kabeljauw (diepvries)
  • 2 flinke wortels
  • 100 gram roomboter
  • 1 eetlepel kappertjes (ik gebruikte die van Terrasana)
  • 1 citroen (bio – alleen de schil is nodig)
  • zout en peper

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Oven
  • Kaasschaaf
  • Zesteur

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 170 graden
  2. Schrap de wortel en maak er met behulp van de kaasschaaf plakken van
  3. Verdeel de helft van de roomboter over de bodem van de schaal
  4. Leg de wortels op de boter en doe de kabeljauw er bovenop
  5. Maak citroenrasp door middel van een zesteur, schep dit samen met de kappertjes bovenop de vis
  6. Doe hier het restant van de roomboter op en strooi er eventueel wat zout en peper over
  7. Plaats de ovenschaal in de oven en bak de kabeljauw met wortels in circa een half uur gaar
  8. Eet smakelijk!

De heerlijke smaak van dit vispotje ontstaat doordat de smaken van witvis, kappertjes en citroen elkaar uitstekend aanvullen en elkaar kunnen omarmen in een afgesloten schaal. Welk ingrediënt vind jij uitstekend combineren bij witvis?


Wil je per e-mail op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!

Vispotje met kabeljauw en wortels | eethetbeter.nlKappertjes van Terrasana | eethetbeter.nl

Dit gerecht is tot stand gekomen met een gekregen product. Lees ook mijn disclaimer.