Deze vrolijke aardappelrozetten maken van elke maaltijd een feestje! En eigenlijk is het zo simpel: aardappelpuree in hoopjes afbakken in de oven en voila, klaar zijn je pommes duchesse. Voor wat extra stevigheid en luchtigheid kan je ei en arrow root toevoegen. Vandaag deel ik het recept voor aardappelrozetten oftewel pommes duchesse met jullie.

Ik wens je alvast een feestelijk en vooral ook smakelijk eten!

Recept voor aardappelrozetten | eethetbeter.nl

Recept voor aardappelrozetten (pommes duchesse)

Bijgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 15 is minuten en de wachttijd 50 minuten.

Ingrediënten

  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 50 gram roomboter
  • 1 ei
  • Arrow root of maizena
  • Zout, peper en nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken
  2. Kook ze 20 minuten en giet ze af
  3. Warm de oven voor op 180 graden
  4. Gebruik een staafmixer om van de aardappelen een mooie puree te maken
  5. Voeg boter en ei toe
  6. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  7. Controleer de dikte van de aardappelpuree. Is hij te dik, voeg dan wat water of melk toe. Is hij te dun, doe er dan wat arrow root of maizena bij
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  9. Gebruik een spuitzak om mooie rozetten op de bakplaat te spuiten. Je kunt ook “hoopjes” maken met een eetlepel bij gebrek aan ander gereedschap
  10. Bak de pommes duchesse in ongeveer 30 minuten lichtbruin en knapperig
  11. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete aardappelgerecht?

Recept pommes duchesse | eethetbeter.nl

Kijk ook eens hier voor een recept voor Hasselback potatoes en hier voor een heerlijke kruidenmix voor aardappelen.