Er wordt me regelmatig gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Ik zal het vandaag uitleggen. Voor zover dat lukt dan, want ik kan niet beloven dat het een kort en bondig verhaal wordt. Ik deel ook direct het recept voor auberginepudding met je. Inclusief het verhaal erachter natuurlijk!

Recept voor auberginepudding met witte bonen | eethetbeter.nl

De vijf meest gestelde vragen aan een foodblogger

Er zijn vijf vragen die ik heel regelmatig voor de kiezen krijg. Of die voor iedere foodblogger gelden weet ik niet, maar dit is mijn persoonlijke top vijf:

 1. Wat is het verdienmodel van een foodblog?
 2. Waar haal je de inspiratie vandaan?
 3. Hoe dóe je het toch allemaal?
 4. Verzin je al je recepten zelf?
 5. Eten jouw kinderen echt zo goed?

Gevulde aubergine | eethetbeter.nl

Superleuk dat mensen zo nieuwsgierig ben naar wat ik doe en hoe ik het doe. Ik geef dan ook altijd graag antwoord. Vandaag zal ik uitweiden over het tweede punt:

Waar haal je de inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie uit alles om me heen. Wat een dooddoener hè? Oké, ik zal iets specifieker zijn:

 • Soms is het een opmerking van iemand om me heen, een grapje van mijn kinderen of een wens van mijn collega’s;
 • Verstopt achter mijn telefoon in een openbare gelegenheid staan al mijn zintuigen op scherp om flarden van gesprekken om me heen op te vangen die kunnen leiden tot een blog (je bent gewaarschuwd, haha);
 • Zelfs een geur kan me prikkelen tot het ontwikkelen van een nieuw recept;
 • Buiten de deur eten mag zeker ook niet ontbreken in mijn inspiratie overzicht. Niet alleen qua smaakcombinaties, maar ook de mensen die ik spreek en wat ik zie gebeuren in mijn omgeving;
 • Nu we het toch over de mensen die ik spreek hebben: ik ben zo iemand die het naadje van de kous wil weten. Zie ik iemand met een tatoeage, dan wil ik het verhaal erachter horen. Is iemand vegetarisch, dan wil ik weten waarom. Sinds wanneer, welke keuzes maakt zo iemand, wat zijn de favoriete gerechten, wat wordt er gemist? Ik ben nieuwsgierig van aard en dat kan maar zo zaadjes planten in mijn hoofd, die tot blogs of recepten uit kunnen groeien;
 • Het weer en het nieuws;
 • Natuurlijk ben ik ook wel eens inspiratieloos. Of ik heb een specifieke opdracht in gedachten waarvoor ik op zoek ga voor concrete ideeën. Dan open ik Pinterest of pak ik een kookboek, de Smult of de Allerhande.

Het verhaal achter de auberginepudding

In september ging ik voor mijn blog met Parrano naar Italië. Daar at ik echt het allerlekkerste ooit! Eén gerecht dat me verbaasde was dat voor auberginepudding. Ik ben zeker niet gek op aubergines, maar dit was alsof er een engeltje over mijn tong pieste. Het was ook heel bijzonder dat er een soort taartje werd gevormd van de zachte vrucht en dat dit uitstekend paste bij het zoete van de tomatensaus.

Eenmaal thuis pakte ik het recept erbij en besloot ik het te combineren met een idee dat ik in het zomerboek van The Green Happiness zag. Het resultaat was heerlijk en viel goed in de smaak bij de kinderen!

Recept voor auberginepudding

Lekker als voorgerecht of hoofdgerecht gecombineerd met brood en salade. Voor 4 tot 6 personen.

Ingrediënten

 • 2 aubergines
 • 1 pot witte bonen
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 1 ansjovisfilet (pot of blik)
 • 1 eetlepel oregano
 • 1 ei
 • 1 teen knoflook
 • evt geraspte kaas als topping

Benodigdheden

 • Keukenmachine
 • Oven
 • Muffinvorm

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 150 graden. Prik de aubergines in met een vork en leg ze een half uur in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen;
 2. Halveer de aubergines. Schraap het vruchtvlees van de schil en doe het in de keukenmachine. Hou de schil zoveel mogelijk heel;
 3. Vet de muffinvorm in en bekleed de binnenkant met de schil van de aubergine; plaats de buitenkant van de schil ook aan de buitenkant van het vormpje (onderaan de pagina vind je een afbeelding);
 4. Warm de oven voor op 180 graden;
 5. Doe de overige ingrediënten bij de aubergine in de keukenmachine en maal totdat er een egale substantie ontstaat;
 6. Vul de muffinvorm met het mengsel. Zorg dat de bakjes vol zijn;
 7. Bak de auberginepudding in 25 minuten stevig en gaar;
 8. Laat de hapjes licht afkoelen voordat je ze omkeert op een bord en serveert met tomatensaus*;
 9. Bestrooi eventueel met geraspte kaas en basilicum;
 10. Eet smakelijk!

Waar haal jij je inspiratie voor je creatieve uitspattingen vandaan?

* ik maak tomatensaus door gezeefde tomaten of TomatoBlend te verwarmen met wat Italiaanse kruiden. That’s all folks!

Recept met aubergine | eethetbeter.nl

Op onderstaande afbeeldingen zie je hoe je de schil van de aubergine gebruikt als buitenkant voor de auberginepudding en deze vervolgens vult. Heerlijk smullen van dit Italiaanse hapje!