Herinner je je nog dat ik het recept voor zelfgemaakte saté van meneer Eethetbeter plaatste? Ik vertelde toen ook al over bloemkoolnasi. Heerlijk is dat, beter dan gewone nasi zelfs! Hoe simpel het ook is, ik zal vandaag vertellen hoe je het kunt maken. Lees snel verder voor het recept voor bloemkoolnasi.

Recept voor bloemkoolnasi | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Eten gedurende de dag

Weet je dat de behoefte aan (het soort) eten verandert gedurende de dag? Zo kan je de koolhydraten het beste in de ochtend eten en de eiwitten en de vetten liever wat later. Voor een slanke lijn wordt zelfs beweerd dat je de zetmeelhoudende koolhydraten na 18.00 uur helemaal zou moeten laten staan. Dit doen wij ook. Vaak, maar niet altijd. Af en toe een gebakken aardappel of wat rijst (in combinatie met peulvruchten) bij het diner smaken opperbest en zelfs een broodje bij het eten gaat er graag in. Maar goed, mocht je je afvragen waarom nasi niet meer gewoon van rijst gemaakt mag worden, dan kan ik je vertellen dat het met de aanwezigheid van koolhydraten te maken heeft. Rijst is overigens meestal glutenvrij en als je voor de volkoren of zilvervliesvariant kiest, een prima keuze. Heerlijk om er bijvoorbeeld rijstebrij of snelle sushi mee te maken!

Recept 3 van meneer Eethetbeter

Nog even en meneer Eethetbeter krijgt zijn eigen rubriek op mijn foodblog; dit is alweer het derde recept dat ik van hem deel. Met het maken van nasi zijn onze kinderen duidelijk: die van papa is veeeel lekkerder. Dus, je begrijpt dat ik me er niet aan waag. Wij eten de bloemkoolnasi met kipsaté of een gebakken ei en serveren er vaak kroepoek en atjar bij. Die we overigens in de winkel kopen en meestal niet heel clean is… Jullie suggesties voor dit soort bijgerechten zonder suiker en vervelende e-nummers? De satésaus maken we soms zelf van  noten of tahin.

Bloemkoolrijst maken | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Recept voor bloemkoolnasi

Wij zijn thuis met grote eters, zeker als we bloemkoolnasi maken… Een maaltijd als deze eten we met 2 volwassenen en 3 kinderen op. Er blijft dan nog 1 portie over voor de diepvries. Ik gebruik nasikruiden die ik heb gekocht. Wil je het liever zelf maken? Kijk dan eens naar het recept van Culicool of die van Lekker eten met Linda.

Ingrediënten

  • 2 bloemkolen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1-2 eetlepels nasikruiden (mijn favoriet is van Pit&Pit, die is ook zonder rommel)
  • 200 gram kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml tamari saus of ketjap
  • 100 gram taugé
  • olijfolie

Optioneel:

  • rode peper
  • gebakken eieren
  • witte kool of spitskool
  • geraspte wortel

Benodigdheden

  • 2 pannen en fornuis
  • Keukenmachine

Bereiding

  1. Snij de kipfilet in blokjes en hak de knoflook fijn. Laat de kipfilet met de tamarisaus of ketjap, de knoflook en wat olijfolie marineren;
  2. Snij de ui en de prei;
  3. Haal de groene bladen van de bloemkool af en gebruik de keukenmachine om de bloemkool fijn te malen. Eventueel kan dit ook met een mes;
  4. Verwarm beide pannen met wat olie;
  5. Bak in de ene pan de ui. Als deze glazig is, kan de kip inclusief marinade erbij;
  6. Wok in de andere pan de bloemkool;
  7. Voeg de prei en eventuele andere groenten toe aan de pan met de kipfilet. Doe hier ook de nasikruiden en een kopje water bij;
  8. Doe de inhoud van beide pannen bij elkaar en roer het goed door. Voeg de taugé toe;
  9. Laat het geheel enkele minuten op laag vuur staan, zodat de smaken kunnen mengen en de taugé kan verwarmen;
  10. Voeg naar smaak ketjap of sambal toe;
  11. Geniet van dit simpele recept voor bloemkoolnasi!

Welk alternatief voor zetmeelhoudende koolhydraten vind jij lekkerder dan het origineel?

Grote pan bloemkoolnasi | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly
Bloemkoolnasi met kipsaté | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤

Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest