Een gastblog schrijven op Eet Het Beter, daar zei ik gelijk enthousiast ja tegen. Ik heb al regelmatig een recept gekookt van dit fijne blog en dan is het natuurlijk heel leuk om mijn recept voor bonensalade met feta er tussen te zien.

Recept voor bonensalade met feta | eethetbeter.nl

Uitgebreid tafelen

Koken is mijn hobby, ik vind het heerlijk om een zaterdagmiddag in de keuken door te brengen en dan ’s avonds uitgebreid te tafelen met mijn lief en/of vrienden. Ook na een (lange) werkdag ben ik vaak in de keuken te vinden om alvast een lekker havermoutontbijt voor de volgende ochtend te maken. Mijn liefde voor havermout muffins en bananenbrood is namelijk groot.

En ook snel eten

Er zijn echter ook dagen dat het koken even snel tussendoor moet door een lange werkdag en/of sportende kinderen. Dit recept voor bonensalade met feta is één van mijn favoriete snelle maaltijden; het heeft slechts 5 ingrediënten, is super lekker en staat bovendien binnen 15 minuten op tafel. Ik maak het meestal met feta maar met tonijn smaakt het ook goed. Ik serveer het met knapperig vers afgebakken brood.

Recept voor bonensalade met feta | eethetbeter.nl

Recept voor bonensalade met feta

Recept voor 3-4 personen.

Ingrediënten

 • 400 gram sperziebonen
 • 310 gram kidneybonen (1 blik)
 • 150 gram feta
 • 1 rode ui
 • Dressing naar keuze (1 el azijn + 3 el olijfolie en kruiden naar keuze)

Bereiding

 1. Kook de sperziebonen in ongeveer 12 minuten beetgaar;
 2. Snij ondertussen de rode ui in kleine stukjes;
 3. Maak je dressing alvast klaar door olie, azijn, zout/peper en eventuele andere kruiden te mengen;
 4. Spoel de bonen af onder koud water;
 5. Doe de sperziebonen, kidneybonen, rode ui en de dressing in schaal en meng door elkaar;
 6. Verkruimel de feta boven de bonen en serveer de bonensalade met brood;
 7. Eet smakelijk!

Hoeveel dagen per week kook jij uitgebreid?

[poll id=”74″]


Sandra Oldengarm is bekend van Sandra kookt. Ze heeft drie kinderen en bovendien is ze GEK op koken. Op haar foodblog plaatst ze, zoals ze zelf zegt, “recepten to-die-for, meestal gezond – altijd lekker!
Lekker koken, met niet te veel ingrediënten”. Klinkt heerlijk toch?! Tussen de haute cuisine en de eenvoudige liflafjes vind je op SandraKookt.nl ook recepten voor babyvoeding.

Ben je benieuwd geworden naar Sandra, volg haar dan op FacebookInstagram of Twitter. Houd bovendien haar website in de gaten, want die stopt ze vol met de leukste culinaire nieuwtjes en uiteraard de allerlekkerste tips.