Gek genoeg eet ik pas sinds een maand kokos voor mijn plezier. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als puber de pony’s van een oude man verzorgde en hongerig “JA” riep als hij me vroeg of ik een koekje wilde. Als hij trots de verse kokosmacronen te voorschijn toverde, durfde ik niet meer te weigeren. Zo heb ik er aardig wat tegen heug en meug naar binnen gewerkt. Om een lang verhaal kort te maken, ik vond het gewoon niet lekker en sinds FoodChange30 wel. En daarom bedacht ik dit recept voor Bounty-taart!

Recept voor Bountytaart | eethetbeter.nl - 4

No bake vegan notentaart met chocolade en kokos | eethetbeter.nl

Recept voor Bounty-taart

Feestelijk en zomers taartje dat erg machtig is. Wij haalden er 12 piepkleine stukjes uit. De taart is vrij van gluten en lactose. Er zit weinig (geraffineerde) suiker in. Let op: de cashewnoten moeten eerst weken!

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 100 gram hazelnoten
  • 150 gram dadels
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 100 gram pure chocolade

Voor de vulling

  • 200 gram ongebrande cashewnoten
  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 theelepel vanillepoeder (meer informatie)
  • 50 ml agavesiroop (meer informatie)
  • 4 eetlepels kokosrasp
  • 4 eetlepels geraspte chocolade

Benodigdheden

  • Springvorm van 24 cm
  • Keukenmachine, blender of hakmolen
  • Geen oven!

Bereiding

Laat de cashewnoten minimaal 12 uur weken in water

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier
  2. Maal de noten, dadels, kokosrasp en kokosolie fijn met een keukenmachine, blender of hakmolen.
  3. Doe het deeg onderin de springvorm. Druk het goed aan!
  4. Plaats de taartbodem in de koelkast
  5. Smelt de chocolade au bain-marie
  6. Besmeer de taartbodem gelijkmatig met een laag chocolade en plaats hem terug in de koelkast

Dan ga je verder met de vulling:

  1. Spoel de geweekte cashewnoten goed af met water
  2. Smelt de kokosolie
  3. Gebruik de keukenmachine om de cashewnoten, 3/4 van de kokosrasp, de kokosmelk en de kokosolie tot een vloeibaar geheel te mixen
  4. Voeg daarna het vanillepoeder en de agavesiroop toe
  5. Giet het vloeibare mengsel bovenop de bodem in de springvorm
  6. Laat het geheel 1 uur in de diepvries (of iets langer in de koelkast) opstijven
  7. Bestrooi de Bountytaart met de chocoladerasp, het restant van de kokosrasp en plaats hem opnieuw in de koelkast
  8. Eet smakelijk!

Het snijden van de Bountytaart is een flinke uitdaging kan ik je vertellen. Dat komt doordat de chocolade hard is en de vulling zacht. Die combinatie alleen al maakt een hoop goed natuurlijk 😉

Wat vonden jullie als kind erg vies om te eten?

P.s. deze taart is nog lekkerder met een extra laag pure chocolade er bovenop, maar dan is hij niet meer te snijden. De kokostaart combineert ook uitstekend met ananas!

Taart met kokos en chocolade | eethetbeter.nl

Kokostaart met chocolade | eethetbeter.nl