Voordat we beter gingen eten was de vrijdag regelmatig “snackdag” en nu… Nu eigenlijk nog steeds wel! Alleen kiezen we voor betere snacks, die we grotendeels zelf maken. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept voor döner met spitskool en champignons?

Recept voor döner met spitskool | eethetbeter.nl

Als de kinderen mogen kiezen…

Ook in huize Eethetbeter roepen de kinderen om Patat, Pizza, Pannenkoeken of Poffertjes als we ze vragen wat ze willen eten. En anders is het Shoarma, Hamburger of Kapsalon. Naar aanleiding van dat laatste is onderstaand recept ontstaan. Wij wilden zelf graag een koolhydraatarm recept, dat ons toch de indruk gaf dat we zaten te snacken.

Eten uit het seizoen is goedkoper

Gezond eten kost meer geld dan ongezond eten. Ik kan er nog steeds niet over uit waarom dat is. De grootste kostenpost binnen de boodschappen bestaat uit groente, fruit en noten bij ons. Tot voor kort varieerden we ook weinig, maar tegenwoordig proberen we steeds meer uit het seizoen en of de aanbieding te eten. Het eten van kool in de winter is dus lekker goedkoop! Een kool is heel veelzijdig en kost hooguit een euro of twee. Bovendien is zo’n ding doorgaans groot genoeg voor ons gezin van veelvraten. Het voordeel van de spitskool is dat hij een weinig overheersende smaak heeft.

Gezond recept met doner kebab | eethetbeter.nl

Als wij de spitskool “verstoppen” tussen de gebakken döner kebab of shoarma, valt hij niet op. Sterker nog, je krijgt het gevoel alsof je puur vlees zit te eten. Vooral voor kinderen is dat natuurlijk een groot feest! Zeker als ze daar zelfgemaakte knoflooksaus bij krijgen.

Recept voor Doner met spitskool en champignons

Hoofdgerecht voor ongeveer vier personen. Serveer met knoflooksaus. Extra lekker met salade en tomaten.

Ingrediënten

 • 500 gram döner kebab* (kip) of shoarma
 • 1 spitskool (ongeveer 1 kg)
 • 250 gram champignons
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • vet om in te bakken (kokosolie, ghee of roomboter)

Benodigdheden

 • Fornuis en grote (wok)pan

Bereiding

 1. Snij de kool, de champignons, de ui en de knoflook
 2. Verwarm een pan met wat vet
 3. Fruit de uien en voeg de knoflook toe
 4. Doe ook de döner kebab in de pan. Voeg na enkele minuten de champignons toe
 5. Tot slot kan de kool erbij in de pan. Roerbak tot het geheel zacht en gaar is
 6. Eet smakelijk!

* Ik koop döner kebab bij de Turkse supermarkt. Je kunt het natuurlijk ook zelf maken. De kruidenmix vind je in het recept van Kapsalon met kip en zoete aardappel.

Is het voor jouw kinderen ook een groot feest als ze het gevoel hebben alleen vlees te eten en daar nog saus bij mogen ook?

Recept voor döner met spitskool | eethetbeter.nl


Het Iittala bord op de foto’s is afkomstig van servies.nl. Lees ook mijn disclaimer.