Heel wat jaartjes geleden kocht ik mijn eerste eigen huis. Ik had een leuke en goede baan, was single en jonger dan 25 jaar. De combinatie van deze factoren maakte het bijna onmogelijk een huis te huren. Ik vertel je er straks meer over en deel vandaag tevens het recept voor recept voor een tonijn tosti zonder kaas met je!

Recept voor een tonijn tosti zonder kaas | eethetbeter.nl

Verplicht kopen

Het klinkt haast bizar dat het niet mogelijk was om een woning via de woningbouwvereniging te huren toch? Alhoewel het ook nu niet zo heel makkelijk is om in aanmerking te komen voor een huurwoning als je niet al jarenlang ingeschreven bent. Toentertijd geleden deed het me in ieder geval besluiten een eigen huis te kopen.

Impulsieve aankoop

Eigenlijk verliep het best gek. Ik zag op vrijdagavond een leuk huis voorbij komen en zag dat het de dag erna open huizen route was in Ede. Samen met mijn moeder besloot ik een kijkje te nemen in de maisonnettewoning. Het was het eerste huis dat ik bezichtigde en ik was op slag verliefd. De openslaande deuren naar het ruime balkon, een mooie keuken, de trap bedekt met vloerbedekking en een lichte slaapkamer: ik was om.

De prijsonderhandeling ging me wonder boven wonder soepel af en gelukkig verliep het regelen van de hypotheek ook voorspoedig. Eigenlijk een heel impulsieve actie om op vrijdagavond even op Internet te kijken, die leidde tot een heerlijk eigen plekje waar ik met heel veel plezier heb gewoond totdat… Nou ja, dat vertel ik een andere keer!

Tonijntosti met avocado | eethetbeter.nl

Voor het eerst op mezelf

Al toen ik 17 jaar was ging ik (alleen!) studeren in Leeuwarden. Ik huurde er een kamer, maakte nieuwe vrienden en ontdekte de wereld. Aangezien ik altijd al zeer zelfstandig was, bleek het geen probleem om zelf de boel schoon te houden, de was te doen, de boodschappen te doen en te koken. Na mijn studie heb ik anderhalf jaar bij mijn ouders gewoond voordat ik mijn eigen huis kocht.

Alleen wonen – alleen koken

Toen ik in Ede op mezelf ging wonen was dat dus niet nieuw voor me. Het koken van eenpersoonsporties was wel heel anders dan tegenwoordig – met een gezin met drie kinderen – het geval is. Ik vond het heerlijk om wat impulsiever te kunnen zijn in de keuken en te eten waar ik trek in had. Alleen eten maakte het voor mij bovendien eenvoudiger om met wat kleine restjes eten een complete maaltijd te maken. Tegenwoordig heb ik daar heeele grote restjes voor nodig met die veelvraten hier in huis, haha!

Onderstaand recept voor een tonijn tosti zonder kaas is typisch zo’n gerecht dat ik maakte in de tijd dat ik alleen woonde. Al had ik toen wel een dikke laag kaas op de tosti gedaan hoor! Nu ik zuivel niet goed meer kan verdragen vervang ik deze door avocado. Ook heel lekker en nog gezond ook!

Recept voor een tonijn tosti zonder kaas

Lunchgerecht voor twee tot vier personen

Ingrediënten

 • 8 speltboterhammen
 • 1 blikje tonijn
 • 1 avocado
 • 2 tomaten
 • olijfolie
 • verse basilicum en of gedroogde Italiaanse tuinkruiden

Benodigdheden

 • Tosti-ijzer, oven of koekenpan

Bereiding

 1. Warm het tosti-ijzer;
 2. Prak de tonijn, snij de avocado en de tomaten in plakjes;
 3. Besmeer de boterhammen met olijfolie (of roomboter);
 4. Beleg de boterhammen met alle ingrediënten;
 5. Bak de boterhammen bruine en knapperig;
 6. Serveer de tonijntosti’s met avocado warm;
 7. Eet smakelijk!

Hoe oud was jij toen je voor het eerst alleen ging wonen?

Recept voor lactosevrije tosti | eethetbeter.nl