De temperatuur was hoog en de zonnekracht enorm: mijn middagje op een boot kon niet meer stuk! Gewapend met een tube zonnebrand en een fles water stapte ik aan boord van de sloep van MissPublicity in de hoop kennis te maken met leuke nieuwe mensen en producten… Enkele uren later was ik weer volledig opgeladen, ontspannen en zat ik vol inspiratie. Bijvoorbeeld voor dit recept voor voor ei en komkommer gestoofd in tomatensaus.

Recept voor ei en komkommer gestoofd in tomatensaus | eethetbeter.nl

Varen in de zon

Terwijl de zon op mijn huid straalde en de druppels water voor verkoeling zochten, gleed de boot door de Rotterdamse wateren. We keken huizen en dronken smoothies. We proefden en lachten. Het was een waar feest! Halverwege de vaart maakten we kennis met de eigenaar van Brasserie [H]eerlijk die ons heerlijke hapjes bracht. Ik ga graag nog eens langs bij zijn restaurant dat biologisch, lokaal, duurzaam én Rotterdamse nuchterheid hoog in het vaandel heeft staan.

Brasserie Heerlijk Rotterdam | eethetbeter.nlHapjes aan boord bij MissPublicity | eethetbeter.nl

Net als in een vliegtuig

Ken je dat, dat halverwege een vlucht de stewardess je de lekkerste luchtjes, de mooiste sieraden en de handigste gadgets probeert te verkopen? En dat je telkens weer in de verleiding komt je laatste vakantiegeld daaraan op te maken? Zo voelde Bloggers on Board ook een beetje, maar dan op een aangename manier en met producten die ik daadwerkelijk mocht proberen. Enkele ervan mochten zelfs mee naar huis, zoals de pan van Fissler.

Miss Publicity | eethetbeter.nl

Mooi klein pannetje

Turend in de golven bedacht ik me dat ik zo’n schattig klein pannetje ideaal zou vinden voor een eenpersoonsomeletje of twee stukjes vlees. Of een portie roergebakken groente als lunch. Ik was zo blij als een kind toen ik inderdaad zo’n Fissler SensoRed® bakpan mee naar huis mocht nemen om te testen. Het bijzondere aan deze pan is dat de binnenkant van kleur verandert als hij warm wordt. Bovendien is hij geschikt voor alle warmtebronnen. Thuis maakte ik er het recept voor ei en komkommer gestoofd in tomatensaus in. Lekker joh en bijna net zo geslaagd als dat middagje op het water!

Fissler SensoRed bakpan | eethetbeter.nl

Recept voor ei en komkommer gestoofd in tomatensaus

Eenpansgerecht met eieren dat ook bekend is onder de naam shashuka. Heel geschikt als ontbijt of lunch.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 30 gram ontbijtspek
  • Halve komkommer
  • Halve ui
  • 1 blikje (140 gram) tomatenpuree + water in dezelfde hoeveelheid
  • 1 eetlepel Italiaanse tuinkruiden
  • 1 lente-ui
  • Klontje roomboter

Benodigdheden

  • Een kleine koekenpan

Bereiding

  1. Verwarm de pan en smelt de roomboter;
  2. Snij de ui in stukjes. Maak reepjes van het spek. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij ook in stukjes;
  3. Bak de uien en het ontbijtspek totdat het begint te kleuren. Voeg de komkommer toe;
  4. Doe de tomatenpuree en de Italiaanse tuinkruiden in de pan en roer goed door;
  5. Draai het fornuis lager en tik één voor één de eitjes in de gekruide tomatensaus;
  6. Het gerecht is klaar als het eiwit gestold is – of het eigeel ook als je daarvan houdt;
  7. Garneer het met gesneden lente-ui en strooi er wat peper over;
  8. Eet smakelijk!

Ik ben gek op water! Een middagje varen in de zon sla ik dus zeker niet af. Geniet jij ook zo van de combinatie van water, leuke mensen en zon of snak je nu alweer naar de herfst?

Budgetmeisje, Yara's little notes en Eet het beter

Samen met Yara van Yara’s Little Notes (links) en Anne van Budgetmeisje (rechts).

Het verslag van mijn dag dat ook op Instagram Stories verscheen.

Deze blogpost is tot stand gekomen met een gekregen product of dienst. Lees ook mijn disclaimer.

Annemieke Statz

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤
Annemieke Statz

Pin It on Pinterest

Share This