Ik zou mezelf zeker geen expert noemen op het gebied van kinderen en voeding. We hebben simpelweg nog nooit echte issues gehad met de kids. Wie weet is het toch leuk als ik wat eigen ervaringen met jullie deel op dat vlak! En natuurlijk het recept voor gegrilde aardappels en bloemkool plaats.

Recept voor gegrilde aardappels en bloemkool | eethetbeter.nl

Strijd aan tafel

Mijn kleine schatjes zijn al sinds hun geboorte gek op eten. De borstvoeding ging er soepel in en ook de hapjes die daarop volgden verliepen vlekkeloos. Ik weet dus gewoon niet hoe het is om strijd aan tafel te hebben. Hoe het is om veel moeite te doen om mijn kind een hapje te laten eten. Ik heb geen idee hoe het is om gevulde lunchboxen mee naar huis te krijgen. En ik ken het gevoel van zorgen maken of ze wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen ook niet. Maar toch…

Eten met kinderen

Eerlijk is eerlijk, het niet voeren van strijd aan tafel is deel van onze (op)voedingsstrategie! Ik deelde ze al eerder in een andere vorm, dus bij deze nogmaals mijn gouden regels:

  1. Laat het zelfvertrouwen van je kindje groeien door het zelf te laten bepalen hoeveel het eet;
  2. Draag ook bij aan het zelfvertrouwen door je kind te laten kiezen tussen bijvoorbeeld twee soorten groenten;
  3. Een kind kan zelf uitstekend inschatten of het trek heeft of niet. Als hij/zij niet wil eten, dan eet hij/zij maar niet;
  4. Geef een slecht etend kind zeker geen vervangend eten zoals snoep of een boterham met kaas;
  5. Maak een gewoonte van het drinken van water en het eten van groente;
  6. Eet met het hele gezin (ongeveer) hetzelfde;
  7. Laat kinderen helpen met kiezen en koken;
  8. Gebruik eten niet als straf of beloning;
  9. Maak eten leuk: rijg het op een stokje of rol het in een wrap / pannenkoek / omelet;
  10. Bedenk spannende namen voor je gerechten (zoals bijvoorbeeld het drakenbrood).

Groente verstoppen

Zien jullie tussen bovenstaande 10 tips voor beter eten met kinderen het kopje “verstop de groente” staan? Nee, ik ook niet! Ik ben daar niet zo’n fan van namelijk en laat groente graag zien in zijn natuurlijke vorm. Soms met wat kleine aanpassingen zoals in dit recept voor gegrilde aardappels en bloemkool. Aangezien mijn mini’s gek zijn op gebakken aardappelen, zijn ze ook makkelijker bereid de bloemkool te eten. Het werkt! Probeer maar eens 🙂

Recept voor gegrilde aardappels en bloemkool | eethetbeter.nl

Recept voor gegrilde aardappels en bloemkool

Bijgerecht voor vier personen.

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • 500 gram bloemkool in roosjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • zeezout naar wens
  • olijfolie

Bereiding

  1. Was en snij de aardappels in gelijke delen. Kook ze bijtgaar;
  2. Warm de oven voor op 200 graden;
  3. Snij de bloemkool in roosjes;
  4. Droog de krieltjes goed af en meng ze met de bloemkool;
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de aardappels en bloemkool hierop en bestrooi met de kruiden, zout en olijfolie. Hussel het geheel goed door voordat je het in de oven plaatst;
  6. Gril de aardappels en bloemkool in 20-30 minuten gaar en bruin. Af en toe even omscheppen kan geen kwaad;
  7. Eet smakelijk!

Zijn jouw kinderen ook van die makkelijke eters?

Bloemkool uit de oven | eethetbeter.nl

Nogmaals, ik ben geen expert en schrijf vanuit eigen ervaring. Lees ook mijn disclaimer.

Annemieke Statz

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤
Annemieke Statz

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)

Pin It on Pinterest

Share This