Tijdens de maandelijkse receptenruil werd ik gekoppeld aan FoodQuotes. Ik zocht een lekker gerecht uit op haar website en ging aan de gang met haar idee. Het resultaat was op zijn minst bijzonder te noemen… Ik leg het je zo uit en deel natuurlijk het recept voor gestoomde snackgroente met satésaus van tahin.

Recept voor gestoomde snackgroente met satésaus van tahin | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Op de valreep

De afgelopen tijd heb ik de Foodblog swap overgeslagen omdat ik merkte dat ik telkens vergat dat ik mee deed. Slecht he? Ik kon dan telkens op het nippertje de keuken in en het artikel schrijven. In januari had ik verwacht dat het anders zou zijn, maar niets bleek minder waar… Ook deze keer maakte ik het recept op de valreep. Het goede nieuws: het lukte om het op tijd online te krijgen!

Tijdens de foodblogswap hebben bloggers de mogelijkheid om van een specifiek ander blog een recept op hun eigen manier te bereiden. Het artikel wordt vervolgens geplaatst in de laatste week van de maand.

Het resultaat van de foodblog swap

Ik paste wat dingen aan op het originele recept van Simone van Food Quotes, proefde en fotografeerde. Heerlijk!! Iets dat op zich niet opvallend is natuurlijk! De reactie van mijn zonen Tygo en Ravi was wel heel bijzonder. De kleine mannen konden namelijk niet wachten om dit gerecht als lunch mee naar school te nemen. Zonder broccolirijst en met een gekookt eitje en dan dippen maar in de satésaus. Ik heb ze nog gevraagd of ze niet bang zijn gepest te worden met hun maaltijd: “nee hoor mama, de meeste kinderen zijn juist nieuwsgierig wat ik mee naar school heb en ze willen proeven”. Je begrijpt dat ik smolt…

  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Over Food Quotes

Op foodquotes.nl plaatst Simone ongeveer eenmaal per week een lekker recept. Een groot deel van de recepten is Paleo – eigenlijk net als wat je op eethetbeter.nl vindt! Wat ik ook leuk vind is dat Simone voedingsdeskundige is en de recepten dus niet uit de lucht komen vallen. Dit geldt ook voor het gerecht waar ik voor koos: de broccolirijst met “saté”saus en wokgroente. Dit recept bevat een heel ruime hoeveelheid aan groente en de saus is niet gemaakt van pinda’s, die irriterend voor de darmen kunnen maken, maar van cashewnoten. Zelf maakte ik de saus overigens van tahin (pasta van sesamzaad).

Recept voor gestoomde snackgroente met satésaus van tahin | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Recept voor gestoomde snackgroente met satésaus van tahin

Dit gerecht is geschikt als lunch of diner voor 4 personen. Het is vegetarisch, koolhydraatarm en lactosevrij. Lekker om de groente te dippen in de saus! Serveer eventueel met cassave kroepoek.

Ingrediënten

  • 2 grote winterwortels
  • 500 gram sperziebonen
  • 500 gram broccoli
  • 2 rode paprika’s
  • 4 eieren
  • kokosolie of olijfolie
  • zout en peper

Voor de satésaus van Tahin heb je het volgende nodig

  • 6 eetlepels tahin
  • 200 ml groentebouillon of kokosmelk
  • 2 eetlepels tamari / sojasaus
  • 2 theelepels gembersaus
  • 1 theelepel sambal

Benodigdheden

  • Fornuis
  • Stoompan voor de groente
  • Steelpan voor de saus
  • Koekenpan
  • Keukenmachine of hakmolen

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en stoom* ze in een pan met een bodempje water beetgaar. Snij ondertussen de wortel in reepjes en doe deze er even bij. Snij ook de paprika;
  2. Roer alle ingrediënten voor de pindasaus zonder pinda’s door elkaar heen en warm deze op in de steelpan;
  3. Snij de broccoli in stukken en gebruik de keukenmachine om hem tot korrels ter grootte van rijst te malen;
  4. Verwarm de koekenpan met wat vet. Roerbak de broccolirijst hierin. Kluts de eieren met een lepel water en roer deze door de broccoli heen (net als een roerei). Breng op smaak met peper en zout;
  5. Serveer de broccolirijst samen met de snackgroente en de satésaus;
  6. Eet smakelijk!

Zou jij een lunch als deze mee naar werk of school ‘durven’ nemen?

* In plaats van stomen kan je de groenten natuurlijk ook gewoon koken of blancheren. Het voordeel van stomen is het behoud van voedingsstoffen. Wij gebruiken deze pan vaak en met veel plezier.

Groente mee naar school | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)

Pin It on Pinterest