Augustus is komkommertijd op Eethetbeter! En omdat een courgette en een komkommer best veel op elkaar lijken deel ik vandaag een recept voor gevulde courgette met tonijn, appel en citroen.Recept voor gevulde courgette met tonijn, appel en citroen | eethetbeter.nl

Komkommertijd

Komkommertijd is de benaming voor een bepaalde periode in het jaar, met name in de zomer, waarin er weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. (bron)

Komkommertijd is een rustige periode dus EN een periode waarin er volop komkommers beschikbaar zijn. Evenals courgettes. Reden dus om een lekker koolhydraatarm recept met jullie te delen, waar wij hier thuis wel blij van worden. De smaken zout, zoet, zuur en bitter komen allemaal voor in dit gerecht.

Ik heb de grote courgette op de foto trouwens gekregen van Monique. Zelf heb ik helaas geen courgettes in mijn tuin dit jaar. Ik heb wel eens horen zeggen dat deze vruchten hun smaak verliezen als je ze te groot laat worden, maar die ervaring heb ik zelf niet. Ik vind zo’n uit de kluiten gegroeide courgette juist ideaal om te vullen!

Recept voor gevulde courgette met tonijn

Diner of lunch voor 4 personen. Glutenvrij, lactose vrij en geraffineerde suikervrij. Past binnen de Paleo Lifestyle en is koolhydraatarm.

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • 2 blikjes tonijn á 150 gram
  • 100 gram champignons
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 70 gram gedroogde tomaten
  • 50 gram zwarte olijven
  • zout en peper

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 170 graden;
  2. Snipper de ui en snij de champignons en gedroogde tomaat in reepjes. Halveer de zwarte olijven. Rasp de appel en de schil van de citroen. Pers de citroen voor de helft uit;
  3. Meng de tonijn (zonder vocht), de champignons, de appel, de rode ui, de gedroogde tomaten en de olijven door elkaar heen. Voeg ook de citroenschil en het citroensap toe;
  4. Was de courgettes en halveer ze. Gebruik een lepel om de binnenkant uit te hollen. Eventueel kan je het vruchtvlees fijnhakken en door het tonijnmengsel doen;
  5. Vul de courgettes met tonijn en plaats ze circa 20 minuten in de oven;
  6. Eet smakelijk!

Tip: roer eens wat roomkaas door de tonijn of gratineer de gevulde courgette met geraspte kaas. Lekker!

Vind jij dat courgettes smaak verliezen als ze (te) groot gegroeid zijn?

Recepten voor komkommers bekijken? Ze zijn allemaal gebundeld op deze pagina!

Recept voor gevulde courgette met tonijn | eethetbeter.nl

Annemieke Statz

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤
Annemieke Statz

Pin It on Pinterest

Share This