Kort na mijn detox probeerde ik nog een tijdje zoveel mogelijk plantaardig te eten. Bij het maken van de boodschappenlijst kwam daarbij het grote boek van The Green Happiness op tafel. Ik legde het voor de neus van mijn oudste zoon en hij koos voor het recept voor groene soep met aardappels…

Recept voor groene soep met aardappels | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

It’s all in a name

Nou ja, feitelijk koos Tygo¬†Tripple Veggie Power Soup + Potato Wedges, maar als ik dit soort namen voor mijn gerechten ga bedenken dan rennen jullie allemaal gillend weg ūüėČ Waarom hij voor dit gerecht koos is mij trouwens een raadsel, want er staat niet eens een foto bij. Of zou het door het woord¬†power komen?

  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Brood in plaats van aardappels

Ik vond het vooral wel grappig bij dit recept dat er in plaats van brood gebakken aardappels bij deze soep geserveerd worden. Weer eens iets anders en zeker de moeite van het proberen waard. Overigens zijn deze krielaardappelen met paprikapoeder, uienpoeder en zout sowieso een must-eat!

Voor wie The Green Happiness niet kent trouwens: dit zijn twee stralende dames die net als ik orthomoleculair geschoold zijn en die bizarre bedragen vragen voor hun boeken en programma. De recepten zijn volledig veganistisch en voor mij zeer vernieuwend. Ben je nieuwsgierig en heb je een dikke portemonnee dan moet je zeker eens een kijkje nemen op hun website of social media.

  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Recept voor groene soep met aardappels

Volledig plantaardige soep.

Ingredi√ęnten voor de soep

  • 2 potten reuzenbonen a 340 gram of 400 gram pronkers (gedroogde bonen)
  • 1 courgette
  • 600 gram broccoli
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 groentenbouillonblokjes
  • olijfolie
  • verse kruiden
  • zout en peper

Ingredi√ęnten voor de aardappels

  • 500 gram krielaardappelen in de schil
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • zeezout

Bereiding

  1. Indien je gedroogde bonen gebruikt, moet je deze eerst 8 uur weken en daarna anderhalf uur koken voor verwerking;
  2. Was de aardappels en snij ze in parten. Hak de ui en de knoflook. Snij de courgette en de broccoli in kleine stukken;
  3. Kook of stoom de aardappels eventueel beetgaar. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie;
  4. Warm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden);
  5. Warm een grote pan op het fornuis. Fruit hierin de ui en de knoflook in wat olijfolie;
  6. Roerbak de courgette en de broccoli even mee. Voeg ook de bonen toe;
  7. Vul de pan met water totdat de groenten onder staan. Voeg de bouillonblokjes toe;
  8. Gaar de aardappels circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi ze achteraf met paprikapoeder, uienpoeder en zout;
  9. Pureer de soep als de groenten gaar zijn en breng op smaak met peper en zout. Strooi er eventueel wat verse kruiden zoals bieslook of dille overheen;
  10. Serveer de soep samen met de aardappels;
  11. Eet smakelijk!

Voor alle ouders vertel de kids dat dit Triple Power Soup is en serveer het met smakelijke aardappels. Ik kan het jullie aanraden!

  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ‚̧

Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest