De meeste recepten verzin ik in mijn hoofd. Ik meng wat denkbeeldige ingrediënten en voilà: er is een nieuw gerecht geboren. In theorie dan. In de praktijk pakt dat wel eens anders uit. Zoals bij dit recept voor hartige crackers met pistachenoot en pompoenpit

Recept voor hartige crackers met pistachenoot en pompoenpit | eethetbeter.nl

Groen + groen =

In gedachten maalde ik groene pompoenpitten en groene pistachenoten tot meel om ze vervolgens samen met een eitje te vormen tot een soort hartige crackers. Groene crackers wel te verstaan. Een heerlijke hartige snack die de kersttafel een beetje zou opfleuren. Zoals je ziet op de foto’s pakte dit ietwat anders uit. Na het bakken bleek groen + groen namelijk een lichtbruine snack op te leveren. Niet dat de smaak er minder om was hoor, daarom deel ik het recept alsnog met jullie. Al baal ik diep van binnen wel dat de crackers niet groen zijn!

Recept voor hartige crackers met pistachenoot en pompoenpit

Lekkere hartige snack. Kan belegd worden met salade, maar dit is eigenlijk niet nodig want ze eten weg als chips.

Ingrediënten

  • 70 gram pistachenoten
  • 80 gram pompoenpitten
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • zout

Benodigdheden

  • Oven
  • Keukenmachine
  • Bakpapier
  • Deegroller

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 165 graden
  2. Maal de pistachenoten en de pompoenpitten tot meel
  3. Meng alle ingredienten door elkaar totdat er een samenhangend deeg ontstaat
  4. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en maak er dunne crackers van. Eventueel kan je hiervoor een koekjesuitsteker of pizzames voor gebruiken
  5. Bak de crackers van pompoen en pistache 10 tot 12 minuten in de oven en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster
  6. Eet smakelijk!

Kook jij ook wel eens in gedachten?


Wil je per e-mail op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!

Pistache pompoen crackers | eethetbeter.nl

Annemieke Statz

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤
Annemieke Statz

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)

Pin It on Pinterest

Share This