Het einde van het jaar nodigt mij deze keer uit tot een stukje reflectie. Eerder had ik dat nooit zo – ik geloof ook niet zo in goede voornemens vanaf 1 januari – maar deze keer voelt het anders. Bij het terugblikken kijk ik ook naar de resultaten van deze website. Welke gerechten deden het goed en welke iets minder? Feit is dat hartige taart bij mij persoonlijk altijd goed in de smaak valt. Ik ben nu eenmaal gek op ovengerechten! Ik vertel je hieronder iets meer en deel direct het recept voor hartige taartjes met tomaat voor bij de borrel met jou!

Recept voor hartige taartjes met tomaat voor bij de borrel | eethetbeter.nl

Reflectie

Nu het einde van het jaar nadert kijk ik terug op 2017. Het was een heel bijzonder jaar voor mij; een jaar waarin ik besloot uit mijn comfortzone te stappen. Dit deed ik onder andere door middel van de bucket list die ik online plaatste. Of hier in 2018 een vervolg op komt weet ik nog niet. Het is wel zeker dat jou nog een update ga geven van de 17 punten die op mijn lijst stonden.

Recept voor hartige taart

Als ik in Google Analytics kijk (dat is een online toepassing waarin ik onder andere kan zien hoe vaak mijn website wordt bezocht) dan worden de receptenoverzichten het allerbeste gelezen. Daarna komen er wat informatieve artikelen met soms een recept tussendoor. Het recept voor hartige taart werd nog niet eens 1400 keer bekeken. Om de verhouding aan te geven: het best bezochte artikel werd 60.000 keer gevonden. Veel hè?

Mini-quiche met tomaten | eethetbeter.nl

Anyway, ik ben (wel) gek op ovengerechten! Voor als er visite is, als lunch, als diner en ook als borrelhapje. Dit recept voor hartige taartjes met tomaat is heel geschikt om vooraf te maken en koud of warm te serveren. Superlekker ook met wat kaas!

Recept voor hartige taartjes met tomaat voor bij de borrel

Mini-quiche gevuld met kleine, gekleurde tomaten. De ingrediënten zijn per taartje, dat bij de borrel in vier tot zes stukjes gesneden kan worden. De hartige taartjes met tomaat zijn lactosevrij en suikervrij. Let wel even op het soort bladerdeeg dat je gebruikt. Eet dit als lunch, diner of borrelhapje. Bereidingstijd is 5 minuten exclusief oventijd.

Ingrediënten

 • 1 plakje Bladerdeeg
 • Hand vol snoeptomaatjes
 • 1/4 rode ui
 • Takje rozemarijn
 • 1 ei
 • Zout en peper
 • Vet voor de bakvorm

Benodigdheden

 • Springvorm of bakvorm van circa 12 cm doorsnede
 • Oven

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 200 graden;
 2. Ontdooi het bladerdeeg en rol het licht uit;
 3. Vet een bakvorm in en bedek de bodem en de randen met het bladerdeeg;
 4. Kluts een ei met zout en peper en giet dit mengsel in de bakvorm;
 5. Snipper de ui en ris de takjes van de rozemarijn;
 6. Was de snacktomaten en plaats ze in de vorm;
 7. Strooi de ui en de rozemarijn over de tomaten;
 8. Bak de hartige taartjes met tomaat in circa 20 minuten gaar en bruin;
 9. Eet smakelijk!

Is de start van een nieuw jaar voor jou ook een moment van terugblikken en vooruit kijken?

Op zoek naar meer inspiratie voor hartige taarten? Kijk dan eens naar deze quiche lorraine, deze hartige taart met gehakt, banaan en kerrie en natuurlijk deze hartige taart gevuld met restjes.

Mini-quiche met tomaat | eethetbeter.nl

De tomaten op de foto heb ik gekregen van VerseOogst. Lees ook mijn disclaimer.