Iedereen is gek op ijs! Zeker met warm weer. Toch? Nou ja, daar vertel ik jullie straks wel over, als ik het recept voor kokosijs met chocolade deel.

Recept voor kokosijs met chocolade | eethetbeter.nl

Gek op ijs?

Hou jij van ijs? Is dat alleen als het warm is of het hele jaar door? Eerlijk? Ik ben er niet zo gek op. Doe mij maar iets warms of iets waarop ik kan kauwen. Nou sla ik een echt lekker ijsje tijdens een hittegolf niet snel af hoor, maar ik zou er voor mezelf nooit voor in de rij gaan staan.

Onlangs had ik een gesprek met Simone (van Fit en Puur) naar aanleiding van een foto die ze plaatste. Simone is dus echt verslaafd aan ijs, heeft er een speciaal apparaat voor waarvan ik de naam alweer kwijt ben en is zo blij als een kind dat ze het boek van Marleen Visser (van Share love, not secrets) kon testen.

Gelukkig kunnen én mogen we allemaal van elkaar verschillen!

Kortom, ik lust best wel eens een ijsje, maar niet dagelijks. Dit recept voor kokosijs met chocolade zou ik dan ook niet dagelijks willen eten, maar lekker is het wel. Het lijkt wel een beetje op een Paleo Magnum! Of op een eskimo met een zwarte muts op 😀 Nou ja, ik hoop dat jullie ook zullen genieten van deze popsicle!

Recept voor kokosijs met chocolade

IJsrecept voor circa 6 lactosevrije ijsjes met pure chocolade.

Ingrediënten

Benodigdheden

  • ijsvormpjes of ijsmaker
  • diepvries

Bereiding

  1. Plaats de ijsvormpjes alvast leeg in de diepvries, dan bevriezen ze straks sneller
  2. Gebruik een garde om de kokosmelk, het vanillepoeder en de agavesiroop goed te mengen. Goed roeren voorkomt dat de verschillende ingrediënten zich gaan scheiden tijdens het bevriezen
  3. Giet de kokosmelk in de ijsvormen en plaats deze (met stokjes erin) terug in de diepvries
  4. Na enkele uren zijn de ijsjes bevroren en kan je de chocolade au-bain marie gaan smelten
  5. Doop de bevroren ijsjes in de warme chocolade. De chocolade zal direct stollen. Eventueel kan je de ijsjes terug in de diepvries leggen. Indien je ze wilt verpakken, raad ik aan om bakpapier te gebruiken
  6. Geniet van dit recept voor kokosijs met chocolade!

Mogen ze jou ‘s nachts wekken voor een lekker ijsje?

Lactosevrije Paleo Magnums | eethetbeter.nl

Annemieke Statz

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤
Annemieke Statz

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)

Pin It on Pinterest

Share This