Mijn schoonmoeder maakt het zo zuur mogelijk en mijn ouders voegden vroeger een schepje suiker toe. Waar ik het over heb? Over het recept voor komkommersalade natuurlijk!

Recept voor komkommersalade | eethetbeter.nl

Lekker fris

Vroeger, toen we nog voornamelijk AVG* aten, stond er ook regelmatig wat zoetzure komkommersalade op tafel. Of zelfs appelmoes of rabarber. Wel een beetje afhankelijk van het seizoen natuurlijk. Aangezien we nu middenin de komkommertijd zitten, vond ik het wel toepasselijk het recept voor komkommersalade te delen.

Zoet of zuur

Zoals ik al schreef deden wij vroeger altijd een schepje suiker in deze salade zodat er een zoetzure smaak ontstond. Voor mijn vriend en wijlen schoonvader kon hij echter niet zuur genoeg zijn. Proef zelf maar eens of je liever extra azijn of een beetje honing toevoegt!

Zure salade van komkommer | eethetbeter.nl

Recept voor komkommersalade

Bijgerecht gemaakt van komkommer. Bewaar hem in de koelkast.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • sap van een halve citroen
  • 1-4 eetlepels azijn
  • optioneel: honing
  • zout en peper

Benodigdheden

  • Vergiet

Bereiding

  1. Was of schil de komkommer, verwijder de zaadlijst en snij hem in dunne plakken;
  2. Doe de komkommer in een vergiet, bestrooi met wat zout en laat hem met een zwaar voorwerp erop een tijdje uitlekken (dit is geen must);
  3. Doe de komkommer in een schaal en voeg het citroensap en het azijn toe;
  4. Breng op smaak met honing en peper;
  5. De komkommersalade wordt lekkerder als hij even heeft gestaan;
  6. Eet smakelijk!

Werd er “vroeger” bij jullie ook wat toegevoegd aan de traditionele AVG-maaltijd en wat was dat dan?

Meer recepten met komkommer vind je hier.

* afkorting voor aardappels, vlees en groente

Annemieke Statz

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤
Annemieke Statz

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)

Pin It on Pinterest

Share This