Dit recept voor kwarktaart zonder zuivel vond ik op de Facebook-pagina van AndersGezond. Het taartje is makkelijk te maken, heerlijk als dessert of als tussendoortje en nog gezond ook. Mijn collega’s, die graag als proefkonijn fungeren voor mijn baksels, waren erg verbaasd dat dit gerecht zonder zuivel gemaakt is. Ze vonden het lekker en stelden voor de volgende keer ananas toe te voegen. In combinatie met de kokossmaak, ontstaat er dan een soort pina-colada-taart!

Recept kwarktaart zonder zuivel | eethetbeter.nl

Recept voor lactosevrije kwarktaart met kokos

De bereiding van deze zuivelvrije cheesecake kost circa 20 minuten. De cashewnoten moeten vooraf wel geweekt worden. De taart is enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 100 gram hazelnoten
  • 150 gram dadels
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Voor de vulling

  • 200 gram ongebrande cashewnoten
  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 50 ml agavesiroop (meer informatie)

Benodigdheden

  • Kleine springvorm (ik gebruikte die van 18 cm)
  • Keukenmachine, blender of hakmolen
  • Geen oven!

Bereiding

Laat de cashewnoten minimaal 12 uur weken in water

  1. Rasp de schil van 1 sinaasappel
  2. Pers de sinaasappel uit
  3. Bekleed een springvorm met bakpapier
  4. Maal de ingredienten voor de bodem fijn met een keukenmachine, blender of hakmolen.
  5. Doe het deeg onderin de springvorm. Druk het goed aan!
  6. Bewaar de taartbodem in de koelkast

Dan ga je verder met de vulling:

  1. Spoel de geweekte cashewnoten goed af met water.
  2. Smelt de kokosolie.
  3. Gebruik de keukenmachine om de cashewnoten, het sinaasappelsap en de kokosolie tot een vloeibaar geheel te mixen.
  4. Voeg daarna het vanillepoeder, de sinaasappelrasp en de agavesiroop toe.
  5. Giet het vloeibare mengsel bovenop de bodem in de springvorm.
  6. Laat het geheel 1 uur in de diepvries (of iets langer in de koelkast) opstijven.
  7. Eet smakelijk!

Recept voor kwarktaart zonder zuivel | eethetbeter.nl

Tip: voeg mango toe aan de vulling van de “cheesecake”!