Ik heb getwijfeld of ik het wel moest vertellen, maar ergens heb ik het gevoel dat ik het jou wel kan vertellen. Niks menselijks is ons vreemd nietwaar. Ik was het namelijk helemaal vergeten en moest daardoor wat improviseren… Nou ja, het kwam goed! Zie hier het recept voor Mexicaanse kipspiesjes met maissalade.

Oeps!

Het zit zo: ik ging deze keer vrij ontspannen op vakantie. Geen stress, afgestreepte lijstjes, blije kinderen, voldoende ruimte in de auto, kortom: fijn! Totdat we op de plek van bestemming waren aangekomen en ik mij ineens besefte dat ik de foodblog swap van de maand juli was vergeten. Zo dom! Zeker omdat ik mocht koken van een heel mooie website, namelijk Deb’s Bakery Kitchen.

Deb’s Bakery Kitchen

Debbie is net als een jongensmoeder en gek op bakken en koken. Dat stukje liefde straalt dan ook van haar pagina af. Mooie sfeerfoto’s, prachtige details en vooral ook verhalen waarbij het water me in de mond loopt. Het was dan ook niet makkelijk om een gerecht te kiezen. Alhoewel… In een keuken die de mijne niet is en zonder mijn 100 soorten meel en natuurlijke zoetmakers was het best een uitdaging een recept te vinden dat ik naar mijn voorkeuren van “beter eten” kon aanpassen. Meneer Eethetbeter had het in één keer scherp: het moesten de crispy kipspiesjes met ananas quesadilla en maissalade worden. En zo gezegd, zo gedaan!

Zelf kruidenmix maken

Mijn recept voor Mexicaanse kipspiesjes met maissalade bevat de zelfgemaakte kruidenmix die elders op mijn blog staat. Ik gebruikte driekwart van het mengsel voor de kip en het restant voor de dressing van de maissalade. Lekker joh! Volgende keer voegen we iets meer havermout (of in plaats daarvan fijngehakte noten) toe voor een extra crispy effect.

Recept voor Mexicaanse kipspiesjes met maissalade

Diner voor vier personen. Serveer bijvoorbeeld met maischips met gesmolten kaas, salsasaus en guacamole. De knapperige kipspiesjes zijn ook lekker met wat extra citroen- of limoensap.

Ingrediënten

Voor de kipspiesjes

 • 400 gram kipfilet
 • 3/4 recept voor Mexicaanse kruidenmix
 • 4 eetlepels havermout
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 100 gram champignons
 • 1 rode ui
 • 1 paprika

Voor de maissalade

 • 2 blokjes mais á 300 gram
 • 1/2 krop ijsbergsla
 • 8 cherrytomaten
 • 1/2 komkommer
 • 1/4 recept voor Mexicaanse kruidenmix
 • 1 citroen
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel honing (optioneel)

Benodigdheden

 • satéstokjes
 • oven
 • bakplaat met bakpapier

Bereiding

Kipspiesjes

 1. Warm de oven voor op 200 graden, laat de satéprikkers weken in water;
 2. Snij de kip in blokjes, evenals de paprika, de ui en de champignons;
 3. Maak een marinade van de Mexicaanse kruidenmix met de olijfolie en de havermout en wentel de kip hierin;
 4. Rijg de kip en de groente aan de spiesjes;
 5. Leg de kipspiesjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in circa 15 minuten bruin en gaar.

Maissalade

 1. Was en snij de ijsbergsla. Giet de mais af, halveer de tomaten, snij de komkommer;
 2. Maak een dressing van de kruidenmix met olie en citroensap. Voeg eventueel naar smaak honing toe;
 3. Roer alle ingrediënten door elkaar heen;
 4. Eet smakelijk!

Hopelijk genieten jullie net zo van dit zomerse recept voor Mexicaanse kipspiesjes met maissalade als dat wij dat deden. Wat is het ergste dat jij wel eens bent vergeten op vakantie?

Meer recepten van andere bloggers bekijken? Je vindt mijn inzendingen voor de Foodblog swap hier!