Voor de Foodblog Swap van de maand januari mocht ik kiezen uit de recepten van De Zoetekauw. Komt dat even goed uit, omdat ik erg van zoetigheid hou! Toch bleek ik het simpele recept nog enigszins verantwoord doordat er geen suiker in zit. Nou ja, op het chocoladelaagje na dan… Lees snel verder voor het recept voor Paleo Kokosmakronen met chocolade!

Recept voor Paleo kokosmakronen met chocolade | eethetbeter.nl

Foodblog Swap

Het is alweer even geleden dat ik mee deed met de maandelijkse receptenruil onder de foodbloggers. In de afgelopen maanden kwam het niet uit, maar nu had ik er weer zin in. Leuk om gekoppeld te worden aan de-zoetekauw.nl, een blog met – hoe kan het ook anders – zoete recepten. Ik heb veel leuke en lekkere gerechten voorbij zien komen, maar vond ze lastig om passend te maken binnen de eethetbeter-leefstijl. Totdat ik de kokosmakronen zag. In plaats van gecondenseerde melk gebruikte ik kokosmelk. De koekjes zijn daardoor wellicht wat meer kwetsbaar (goed laten afkoelen!), maar vast niet minder lekker!

Glutenvrije kokosmakronen zonder suiker | eethetbeter.nl

Recept voor Paleo kokosmakronen met chocolade

Voldoende voor 10 kleine kokosmakronen. De koekjes zijn glutenvrij en, afhankelijk van de keuze van de chocolade, suikervrij en lactosevrij. Origineel recept is afkomstig van De Zoetekauw.

Ingrediënten

  • 1 blikje kokosmelk van 400 ml uit de koelkast
  • 100 gram kokosrasp
  • snuf zout
  • 100 gram pure chocolade

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 graden;
  2. Plaats het blikje kokosmelk op zijn kop in de koelkast. Het liefst een nacht lang, maar anders is iedere minuut mooi meegenomen;
  3. Open het blikje kokosmelk en scheid het vet en het vocht;
  4. Gebruik het vet van de kokosmelk om te vermengen met de kokosrasp. Voeg een snuf zout toe en kneed totdat het een samenhangend deeg is. Is het te droog? Voeg dan een eetlepel van het vocht uit het blik kokosmelk toe;
  5. Kneed bolletjes van het kokosdeeg en druk deze wat plat op de bakplaat;
  6. Bak de kokosmakronen in circa 15 minuten af totdat ze lichtbruin kleuren;
  7. Laat de koeken volledig afkoelen voordat je ze verplaatst of verder verwerkt;
  8. Smelt de chocolade au bain marie en doop de kokoskoekjes er voor de helft in. Dit gaat het beste als de koeken ervoor even in de koelkast of diepvries hebben gelegen;
  9. Laat de chocolade stollen voordat je de Paleo kokosmakronen serveert. Bewaar ze in de koelkast;
  10. Eet smakelijk!

Ben jij ook zo’n zoetekauw?

Foodblog swap kokosmakronen | eethetbeter.nl

Als ik me nou eens inbeeld dat mijn dekentje de zon is en de kamerplant een palmboom, dan waan ik mezelf op een heerlijk warm strand met deze kokosmakronen! 😉