Wat is dat toch als je iets niet mag of wilt eten? Dat je er dan extra trek in hebt bedoel ik! Dat had ik onlangs toen ik in de winkel zo’n prachtige stapel met Paasstollen zag liggen. Thuis gekomen ben ik direct aan de slag gegaan om een suiker- en graanvrije variant te maken. Lees verder voor mijn recept voor Paleo Paasbrood met noten en vruchten!

Glutenvrije paasstol recept | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Goed gevuld vruchtenbrood

Zo’n broodje dat gevuld is met vruchten, noten en spijs laat mij het water in de mond lopen. Daarom ben ik thuis eerst wat spijs gaan maken om vervolgens inspiratie op te doen voor een lekker vruchtenbrood dat past binnen de Paleo lifestyle. Deze maand eten wij hier thuis namelijk Paleo. Ik vond een goed gevuld notenbrood op een Amerikaanse site en paste het recept aan naar de ingrediënten die ik in huis had. Het amandelspijs liet ik overigens achterwege, brood dat gemaakt is van amandelmeel heeft dat niet nodig.

Voedselzandloper, Paleo, Broodbuik of Hormoonfactordieet

De laatste tijd ben ik aan het experimenteren met glutenvrij eten. Niet omdat ik een allergie, intolerantie of sensitiviteit heb, maar vooral omdat ik nieuwsgierig ben naar wat het met mijn lichaam doet. De hedendaagse diëten (of moet ik schrijven: leefstijlen) zoals Voedselzandloper, Paleo, Broodbuik en ook het Hormoonfactordieet schrijven vast niet voor niks voor om de gluten te vermijden voor een langer, vitaler leven en slanke lijn. Dit Paasbrood past binnen deze diëten. Het bevat geen toegevoegde, maar wel aardig wat natuurlijke suikers, waardoor het tijdens een koolhydraatarm dieet alleen is toegestaan tijdens het zogenaamde koolhydratenuurtje.

Recept voor Paleo Paasbrood met noten en vruchten | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Bla bla bla

Ja ja, het is een hoop geklets om een Paasbrood heen, dat eigenlijk geen introductie nodig heeft. Het is namelijk gewoon een ONTZETTEND LEKKER broodje. Je kunt er gewoon de noten en de vruchten in stoppen die je nog hebt liggen en hebt behalve een oven vooral een flinke portie geduld nodig. Door het ontbreken van gluten, die werken als bindmiddel, valt het brood namelijk uit elkaar als je het wilt snijden wanneer het nog niet helemaal is afgekoeld. Ik wens jullie alvast sterkte met wachten…

Lactosevrij vruchtenbrood | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Recept voor Paleo Paasbrood met vruchten en noten

Heerlijke paasstol, lactosevrij, glutenvrij en vrij van toegevoegde suikers. De bereidingstijd is slechts 10 minuten, de oventijd 45 minuten.

Ingrediënten

  • 60 gram kokosolie
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 200 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 150 gram gemengde noten (bijvoorbeeld walnoten, amandelen, hazelnoten en paranoten)
  • 200 gram gedroogd fruit (bijvoorbeeld cranberry’s, abrikozen, rozijnen, dadels en vijgen)
  • Optioneel: geraspte kokos
  • 1 theelepel wijnsteen bakpoeder
  • mespunt zout

Benodigdheden

  • Bakvorm (cakevorm)
  • Oven

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm in
  2. Hak de vruchten en noten grof
  3. Roer alle droge ingrediënten door elkaar in een kom
  4. Laat de kokosolie smelten
  5. Pureer de bananen en meng ze met de kokosolie en de eieren
  6. Meng de droge en de natte bestanddelen totdat je een gelijkmatig dik beslag hebt
  7. Doe dit mengsel in de bakvorm en bak dit ongeveer 45 minuten
  8. Het Paasbrood is klaar als een satéprikker er droog uit komt
  9. Bestrooi het brood eventueel met geraspte kokos voor mooie witte laag “poedersuiker”
  10. Eet smakelijk!

Let op: laat het brood goed afkoelen voordat je het gaat snijden, anders valt het uit elkaar.

Mijn zelfgemaakte amandelspijs ligt nog steeds in de koelkast te wachten op inspiratie. Van welk recept met spijs word jij echt blij? Laat het me weten in de reacties!

Recept voor Paleo Paasbrood met noten en vruchten | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Vind je het lastig om de ingrediënten voor het recept voor Paleo Paasbrood bij elkaar te zoeken? Ik kon heel goed slagen bij Ecomarkt, dit is een online natuurwinkel waar ik graag mee samenwerk.

Glutenvrije paasstol | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤

Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest