Deze maand mag ik koken van Great Little Kitchen tijdens de Foodblog swap. Ik heb weer zitten genieten toen ik een recept uit mocht kiezen. Uiteindelijk is het een stamppot geworden, die ik wat heb aangepast aan het oerdieet. Zie hier mijn versie van het recept voor Paleo stamppot met rucola en zongedroogde tomaten!

Recept voor Paleo stamppot met rucola en zongedroogde tomaten | eethetbeter.nl

Great Little Kitchen

Leuk om een recept uit te mogen zoeken van het blog van Stephanie. Je kent haar misschien nog wel omdat ik ook een keer wat verteld heb over mijn keuken op haar pagina. Overigens ben ik niet zo heel trots op mijn keuken, in tegenstelling tot deze vrolijke blogster. Ik had zo gehoopt een keuken te winnen bij Bruynzeel Keukencasting, maar helaas šŸ˜‰ Je kunt mijn keuken hier vinden.

Geen aardappels

Ik ben echt gek op aardappels en ze zijn bovendien erg gezond. Ze hebben echter ook nadelen, bijvoorbeeld dat ze boordevol zetmeelhoudende koolhydraten zitten. Tijdens het diner vermijd ik dat liever. Ideaal dus dat aardappelen zich prima laten vervangen door knolselderij, bloemkool of zoete aardappels als je er puree van wilt maken.

Stamppot zonder aardappels | eethetbeter.nl

Stamppotje

Ik besloot een stamppot te maken van GreatLittleKitchen.nl. Een heerlijk verrassend recept met rucola en zongedroogde tomaten. Knapperig, pittig en zout, ik hou ervan! Doordat ik de aardappel verving door knolselderij werd er nog een extra smaakdimensie aan het gerecht toegevoegd. Mijn lief, die niet van knolselderij houdt, vond het ook lekker. Gewoon proberen dus!

Paleo stamppot met rucola en zongedroogde tomaten

Bereidingstijd is ruim een half uur. De stamppot is geschikt voor 4 personen.

Ingrediƫnten

 • 1 (grote) knolselderij
 • 350 gram magere spekreepjes
 • 150 gram rucola
 • 140 gram zongedroogde tomaatjes (1 potje Lidl)
 • 50 gram pijnboompitten

Bereiding

 1. Schil de knolselderij en snijd hem in gelijke stukken. Kook hem in water in circa 25 minuten gaar. Giet af en bewaar het kookvocht.
 2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg ze apart als ze beginnen te kleuren.
 3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
 4. Bak vervolgens de spekreepjes knapperig in dezelfde koekenpan. Vet is hierbij niet noodzakelijk. Leg ook de spekjes even apart, bijvoorbeeld op een stukje keukenpapier.
 5. Stamp de knolselderij tot een fijne puree, net zoals je bij aardappels zou doen. Voeg wat kookvocht bij als het te droog is.
 6. Roer de overige ingrediƫnten door de knolselderij puree.
 7. Gelijk opdienen, dan blijven de spekjes en rucola lekker knapperig.
 8. Eet smakelijk!

Tip: ook lekker met wat gebakken uien erdoor!

Ik ben heel benieuwd of jullie ook graag stamppot eten in de lente en welke smaken jullie daarbij combineren. Laat je het me weten in de reacties?

Koolhydraatarme stamppot | eethetbeter.nl

Het Iittala-bord op de foto is afkomstig vanĀ servies.nl. Lees ook mijnĀ disclaimer.