“Ik wil best vegetarisch eten hoor, als ik er maar een stukje vlees bij krijg” is een veel gehoorde spreuk hier in huis. Toch eten we steeds vaker een dagje vlees- en visloos. Ik kies dan niet voor kant-en-klare vleesvervangers, maar flans liever zelf iets in elkaar. Kijk dit recept voor Portobello in een jasje maar eens!

Recept voor Portobello in een jasje | eethetbeter.nl

Champignon XXL

De portobello is te vinden bij de groenteboer of de betere supermarkt. Het valt me op dat deze in de Appie app van Albert Heijn niet te vinden is. Daar heet hij namelijk champignon XXL. Ook goed, als we hem maar makkelijk kunnen verkrijgen nietwaar?! Paddestoelen bevatten veel eiwitten en voedingsstoffen, waardoor het een prima vervanging is van vlees. Nadeel van paddestoelen is dat het negatief kan werken als je gevoelig bent voor Candida. Wie wel eens een last heeft van bijvoorbeeld zwemmerseczeem of een vaginale schimmelinfectie, weet hoe vervelend dit kan zijn.

Vegetarische beef wellington | eethetbeter.nl

Vegetarische Beef Wellington

Beef Wellington is een gerecht van runderbiefstuk (de zogenaamde ossenhaas), ganzenleverpastei en duxelles (fijngehakte paddenstoelen met diverse kruiden). Deze worden in bladerdeeg verpakt en in de oven gegaard. (bron)

Altijd leuk en indrukwekkend om een smaakvolle, vegetarische versie van dit gerecht op tafel te zetten nietwaar?

Ik gebruikte gekocht bladerdeeg. Zelf maken? Dat is nog lekkerder! Een recept vind je hier.

Recept voor Portobello’s in een jasje

Hoofdgerecht voor 2 personen, serveer met een salade of warme groente en bijvoorbeeld gebakken aardappels.

Ingrediënten

  • 2 XXL champignons / portobello’s
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 2 handen spinazie
  • 1 ei
  • 50 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tijm
  • 50 gram geitenkaas (ik gebruikte die van President)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels grana padano of een andere harde kaas
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1 eetlepel melk
  • zout en peper

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Oven

Bereiding

  1. Laat de noten wellen in lauw water
  2. Warm de oven voor op 200 graden
  3. Ontdooi het bladerdeeg
  4. Rasp de grana padano
  5. Gebruik de keukenmachine om een glad mengsel te maken van spinazie, noten, tijm, ei en knoflook
  6. Breng op smaak met zout en peper
  7. Rol de bladerdeegvelletjes uit en verdeel het paneermeel over 2 velletjes. Maak hiervan een hoopje in het midden
  8. Leg de portobello hier met de bolle kant bovenop
  9. Vul de grote champignon met het mengsel uit de keukenmachine
  10. Verdeel de geitenkaas en de helft van de geraspte kaas over de paddestoelen
  11. Dek de portobello’s af met een vel bladerdeeg. Goed aanduwen!
  12. Smeer het bladerdeeg in met wat melk voor een mooi bruin kleurtje
  13. Bestrooi “het jasje” met het restant van de grana pardano en het sesamzaad
  14. Bak de portobello’s in ongeveer 30 minuten af. Ze zijn gaar als het bladerdeeg droog en bruin is
  15. Eet smakelijk!

Wat is het meest originele recept dat jij kent met Portobello’s?

Gevulde champignon met geitenkaas | eethetbeter.nl