Soms heb je van die dingen die in mijn hoofd lekkerder zijn dan in de praktijk. Ken je dat? Ik heb dat vaak met gerookte zalm of met dingen die “in mijn vorig leven” favoriet waren zoals cola. En ik heb dat met eiersalade. Het idee is zo ontzettend goed, maar als ik het koop tref ik meestal een flauwe mayonaise met hompen ei. Niet echt mijn ding. Daarom maak ik het tegenwoordig zelf! Zie hier mijn recept voor super simpele zelfgemaakte eiersalade!

Recept zelf eiersalade maken | eethetbeter.nl

Nou ja, recept… Eigenlijk mag het die naam niet dragen want ik gooi wat ingrediënten in een schaaltje en voila, klaar is mijn eiersalade. Het meest ingewikkelde is het nog wel om de eieren te koken. Omdat ik van volle smaken hou, schiet ik nog wel eens per ongeluk uit met de mosterd en de kerrie, maar daar zijn jullie natuurlijk vrij in!

Serveer deze salade op een cracker, een boterham, op een uitgeholde komkommer en wat denk je van de combinatie met tomaat?

Recept voor super simpele zelfgemaakte eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade – zodat je precies weet wat erin gaat en vooral: wat niet! Voor twee porties / personen. Bereidingstijd is 10 minuten.

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 4 eetlepels mayonaise
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 theelepel kerrie
 • bieslook (vers of gedroogd)
 • zout en peper

Bereiding

 1. Kook de eieren hard. Laat het vervolgens afkoelen en pel ze.
 2. Snijd de eieren in fijne stukjes.
 3. Voeg er mayonaise, mosterd en kerrie aan toe en roer het goed door.
 4. Breng het op smaak met zout, peper en bieslook.
 5. Eet smakelijk!

Als we in een actieve bui zijn, maken we al deze salades zelf. De mannen hier in huis zijn er namelijk dol op! Alleen de smaak van pittige kip-samba salade hebben we nog niet kunnen evenaren. Hebben jullie daar toevallig een lekker recept voor?

Tip: maak ook eens zelf zalmpaté, kruidenboterpesto of tapenade om op een toastje te smeren!

Zelfgemaakte eiersalade op toastje | eethetbeter.nl