Dit heerlijke recept voor vruchtenbrood met yoghurt stond eerder een beetje weggemoffeld in het blog bij het sodabrood. Zonde, want het verdient beter. Dit vruchtenbroodje wordt gemaakt met yoghurt, meel, baksoda en wat gedroogd fruit. Omdat het geen rijstijd heeft, is het snel te maken bij onverwachte (ontbijt) gasten. Ook als tussendoortje doet dit brood het goed! Zie ook mijn eetdagboek voor inspiratie.

Recept: vruchtenbrood met yoghurt | eethetbeter.nl

Recept: vruchtenbrood met yoghurt

Voldoende voor een klein brood. Klaar binnen 1 uur (inclusief baktijd).

Ingrediënten

  • 450 gram meel*
  • 1,5 theelepel baksoda (lees hier meer over)
  • 450 gram yoghurt
  • 2 handen rozijnen
  • 1 hand cranberries
  • 1 hand gedroogde abrikozen
  • Zout
  • Olie of boter om de bakvorm in te vetten
  • evt 2 eetlepels vanille diksap
  • evt kaneel of andere smaakmakers

Benodigdheden

  • Bakvorm (ik gebruikte een glazen cakeblik)
  • Mixer

Bereiding

  1. Wel de gedroogde vruchten in lauw water. Droog ze af en snijd de abrikozen in stukjes
  2. Warm de oven voor op 200 graden
  3. Meng het meel met de baksoda en het zout
  4. Doe de yoghurt hier doorheen, goed roeren
  5. Voeg eventueel diksap of andere smaakmakers toe
  6. Roer ook de vruchten hier goed doorheen
  7. Vet het bakblik in
  8. Doe het deeg in het bakblik
  9. Bak het brood in 40 tot 45 minuten gaar
  10. Eet smakelijk!

* Ik gebruikte glutenvrije “brot-mix” van dr Schar (onder andere te koop bij Albert Heijn). Mijn kinderen zijn dolgelukkig dat ze eindelijk wit brood krijgen! 😉

Vruchtenbrood 1 Vruchtenbrood 3