Sinds kort volg ik op Instagram een aantal health- & sports freaks; mensen die continu bezig zijn om de beste keuzes te maken voor hun lichaam. Dit resulteert in talloze foto’s van gezonde hapjes, superfoods en zelfs gespierde lichamen. Als ik hun afbeeldingen bekijk voel ik me soms alsof ik van een compleet andere generatie ben en juist daardoor laat ik me graag inspireren door die levenswijze. Daarom vandaag dit recept voor warme wafels zonder toegevoegde suikers
Instagram-inspiratie
Deze Instagrammers (IG-ers) posten ook vaak recepten bij hun foto’s. Toen ik een foto van een wafel voorbij zag komen, kon ik het niet laten deze direct te gaan bakken. De gedachte aan een verse, warme wafel doet me al watertanden. Wie kan er zo’n heerlijke versnapering nou weerstaan? Ik in ieder geval niet!
Wafelijzer
Gelukkig zijn wij in het bezit van een Tefal Multisnack. Dit handige apparaat lijkt op een tosti-ijzer, maar heeft ook (vervangbare) bakplaten voor poffertjes, om te grillen en zelfs om wafels op de bakken. Ik ben er erg blij mee en het komt in dit geval goed van pas.
Eervolle vermelding
Helaas weet ik niet meer wie de eerste IG-er was die dit recept postte, anders zou ik die persoon wel een eervolle vermelding geven. Inmiddels zie ik bij tal van mensen foto’s voorbij komen van een rijk belegde warme wafel vol met kwark en vers fruit. Zo creatief ben ik niet altijd; in mijn geval zit er meestal alleen een beetje cappuccinostrooisel op.
De basis van dit recept is trouwens –alweer– ei en banaan, met als toevoeging een paar eetlepels meel. Dit kan volkoren tarwe- of speltmeel zijn, maar ook allerlei andere soorten meel. Ik gebruikte al rijstmeel en ook gemalen boekweitvlokken voldoen prima.
Recept voor heerlijke wafels zonder toegevoegde suikers
Dit recept geeft voldoende beslag voor 2 wafels. De bereidingstijd is 10 á 15 minuten.
Ingrediënten
- 1 banaan
- 1 ei
- 3 eetlepels meel
- 2 eetlepels melk
- 1 theelepel (wijnsteenzuur) bakpoeder
Benodigdheden
- Wafelijzer
- Eventueel staafmixer met hakmolen
Bereiding
- Prak de banaan fijn of gebruik hiervoor een hakmolen
- Meng alle ingrediënten door elkaar
- Bak de wafel in 5 tot 10 minuten gaar
- Voor een knapperige wafel laat je hem afkoelen op een rooster
Deze wafels zijn bij mij een succes voor de kinderen! Ze eten de knapperige wafels met wat poedersuiker, jam of gewoon kaal op. Dit recept voor warme wafels zonder toegevoegde suikers doet het ook goed als ontbijt met yoghurt en fruit!
Hoe ziet jouw ideale warme wafel eruit?
Mmmmm heerlijk! Ik ben dol op wafels
Mmm heerlijk! Ik ben dol op wafels!
Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.
If you like the idea of being found on our page, please, add your blog through the Top Blogs section.
I hope to see you there soon!
Oh wauw! Ik ben al groot fan van de banaan-ei pannenkoekjes, maar deze kende ik nog niet!
Helaas heb ik zelf geen wafelijzer, maar ik ga het snel een keer proberen als ik bij mijn ouders ben 🙂
Lekker joh en voor het geval je niet kan wachten: deze kunnen ook best in de pan 🙂 Groetjes, Annemieke
Heb ze net gemaakt met een klein beetje kaneel door het beslag en wat pindakaas erover. Heerlijke lunch!
Klinkt goed! Fijn om te horen dat het je gesmaakt heeft!
Super recept, en een goed tussendoortje voor onze baby
zou ik de banaan kunnen vervangen door een extra ei? grtjs ellen