Gisteren plaatste ik een boekrecensie over “Gezond eten rond chemotherapie” waarin ik schreef dat ik er verrast was door de recepten. Ik maakte echter een minder bijzonder recept uit het boek, dat het delen waard is: Warm appelsap met kaneel!

Recept: warm appelsap met kaneel | eethetbeter.nl

Recept warm appelsap met kaneel

Voldoende voor twee kleine porties.

Ingrediënten

  • 3 zoete appels of 300 ml puur appelsap
  • 1 kaneelstokje
  • Eventueel een lepeltje honing

Benodigdheden

  • Slowjuicer, sapcentrifuge of sap uit pak
  • Fornuis en pan

Bereiding

  1. Maak de appels schoon en maak er sap in de slowjuicer of sapcentrifuge
  2. Doe het sap in een pannetje met een kaneelstokje
  3. Laat de smaken een kwartier op laag vuur met elkaar mengen
  4. Verwijder het kaneelstokje en serveer het warme sap in hittebestendige glazen
  5. Drink smakelijk!

Dit verwarmende sapje lijkt qua smaak op appelmoes. Ik vond het verrukkelijk! Het restant van de appel gebruikte ik om appel-cranberrykoeken mee te bakken.

Met welk warm drankje sluiten jullie de winter af?

Bestel jouw exemplaar van dit boek bij Bol.com.

Recept warme appelsap | eethetbeter.nl