Dit is het favoriete recept van meneer Eethetbeter! Nou ja, één van de favoriete recepten dan. En het recept voor wraps met spinazie en tomaat is nog supermakkelijk om te maken ook!

Recept voor wraps met spinazie en tomaat | eethetbeter.nl

Gedroogde tomaten in olijfolie

We zijn gek op gedroogde tomaten hier in huis. Ze geven veel smaak aan gerechten en vervangen zelfs het zout in sommige gevallen. Door een eenvoudige puree te maken van de tomaten ontstaat er ook een heerlijke spread voor op brood of cracker. Met nog wat toevoegingen ontstaat er zelfs een lekkere tapenade.

Het nadeel van gedroogde tomaten uit een pot vind ik de toevoeging van zonnebloemolie. Zelf vermijd ik de ontstekingsbevorderende linolzuur uit zonnebloemolie liever. Ik krijg ongemerkt voldoende omega 6 binnen voor een juiste vetzuurbalans. Helaas had ik nog geen gedroogde tomaten op extra vierge olijfolie gevonden, totdat ik tegen die van TerraSana aanliep! Laat het me weten in de reacties als je graag een keer uitleg over de vetten wilt hebben, dan schrijf ik er een blog over.

TerraSana gedroogde tomaten op olijfolie | eethetbeter.nl

Ingrediënten: zongedroogde tomaten*, extra vierge olijfolie*, zeezout, oregano*, appelazijn*, chilipeper*

* = van biologische landbouw

Hüttenkäse

In dit recept voor wraps met spinazie en tomaat gaat roomkaas of Hüttenkäse. Voordeel van laatstgenoemde is dat het een mooie bron van aminozuren is en bovendien veel vitamines en mineralen bevat. Aminozuren zijn fijngehakte stukjes eiwit. Ons lichaam gebruikt ze voor groei en herstel. Na een intensieve training bijvoorbeeld. Huttenkase, dat ook wel cottage cheese genoemd wordt, bevat ook enkele essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren zijn stoffen die het lichaam niet zelf aan kan maken, maar die het uit de voeding moet halen.

Gevulde wraps

Vroeger was het eten van pannenkoeken echt een feestje voor mij. Dat gevoel overheerst nog steeds een beetje als ik hartig gevulde wraps eet. Waarschijnlijk staan er daarom zoveel van dit soort recepten op mijn foodblog. We vullen het liefst met zalm of deze met tomaten dus. In dit overzichtsblog staan nog veel meer suggesties.

Partytime met deze hartige pannenkoeken | eethetbeter.nl

Recept voor wraps met spinazie en tomaat

Hartige snack of borrelhapje. Voldoende voor ongeveer 10 hapjes. Verpakt in huishoudfolie zijn ze goed houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten

  • 2 wraps / tortilla’s (zelfgebakken of gekocht. TerraSana verkoopt wraps van speltbloem en haver)
  • 100 gram gedroogde tomaten
  • 100 gram Hüttenkäse of roomkaas
  • 1 flinke hand vol verse spinazie

Bereiding

  1. Besmeer de wraps met de Hüttenkäse
  2. Beleg de complete pannenkoek met spinazie
  3. Hak de tomaten fijn (of gebruik hiervoor de staafmixer)
  4. Beleg de wraps met het tomatenmengsel
  5. Rol de wraps op, snijd ze doormidden
  6. Eet smakelijk!

Ben jij je ook bewust van de vetzuurbalans en de essentiële aminozuren bij het bereiden van je eten of ben ik de enige gek met dit gebrek? 😉


Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!

Recept voor makkelijk borrelhapje met wrap | eethetbeter.nl

Dit blogbericht is tot stand gekomen dankzij een gekregen product. Lees ook mijn disclaimer.