Visite! Deze gastblog is geschreven door Simone van “Fit dankzij Voeding”.


Allereerst zal ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Simone en ik ben 33 jaar. Getrouwd en moeder van 3 kinderen (j:2009, m:2012 en j:2014). Na de geboorte van mijn dochter kwam ik erachter dat ikzelf een lactose intolerantie heb en dat mijn lichaam op bepaalde andere suikers ook niet goed reageert. Daarnaast bleek mijn dochter een koemelk allergie te hebben. Hierdoor is het eetpatroon van ons hele gezin langzaamaan gaan veranderen. Hoe meer ik over eten las, hoe meer ik voor puur natuurlijk eten koos! Dit houdt voor ons gezin in vooral veel groentes en fruit, daarnaast vlees, vis, eieren en noten. Geraffineerde suiker en gepasteuriseerde zuivel komen er bij ons thuis eigenlijk niet meer in, maar buitenhuis zijn we daar wat soepeler in. Denk een beetje aan de welbekende 80/20 regel ­čÖé

Yoki drink zonder lactose | eethetbeter.nl

Door mijn interesse in voeding ben ik een opleiding gaan doen als voedingsdeskundige en deze heb ik pas afgerond! Nu ben ik druk aan het voorbereiden om mijn eigen bedrijf hierin te starten. Allereerst zal ik beginnen een blog bij te houden, dus voor wie interesse heeft in nog meer recepten en wat mij bezig houdt hierbij de link: www.fitdankzijvoeding.nl.

Nu zijn mijn kinderen flinke eters en lusten ze vele verschillende dingen, dat scheelt denk ik een boel. Maar ook hier in huis word graag ‘gesnoept’. Aan mama de taak om dus te zorgen dat er af en toe wat lekkers gemaakt of gekocht word. Hieronder volgt daarom een drankje wat mijn man en mij deed denken aan yoki-drink.

Recept: yoghurtdrink zonder lactose en toegevoegde suikers

Ingredi├źnten

  • 150 ml kokosmelk
  • 200 ml kokoswater
  • 2 kaki’s
  • 3 bloedsinaasappels

Bereidingswijze

Pers de bloedsinaasappels uit en schenk dit samen met de kokosmelk en het kokoswater in de blender. Schil de kaki’s en doe deze ook in de blender. Door het schillen word het drankje net wat zachter van smaak. Laat een aantal minuten draaien op de hoogste stand voor een romig en fris drankje!

Tips:

  • Kokosmelk: zelf gebruik ik het liefst gebruik van Aroy-D te koop bij vele toko’s deze is niet biologisch maar zit wel in een bpa-vrije verpakking.
  • Kokoswater: let hierbij op dat het puur kokoswater is en geen concentraat of toegevoegde ingredi├źnten bevat.

Hopelijk genieten jullie net als ons van dit recept. Als je het leuk vind, hoor ik graag een reactie. En wie weet tot snel op mijn eigen pagina!

Groetjes, Simone
fitdankzijvoeding.nl

Yoki-drink zonder lactose en toegevoegde suikers | eethetbeter.nl