Vorige week vertelde ik je over mijn eerste eigen huis. Zal ik vandaag eens wat vertellen over het tweede stekkie dat ik kocht? Dan deel ik daar direct een passend gerecht bij, namelijk het recept voor zalm met parmaham en citroen!

Recept voor zalm met parmaham en citroen | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Van één naar twee

Al vrij jong kocht ik in mijn eentje mijn eerste eigen woning omdat huren via de woningbouwvereniging niet zo eenvoudig bleek. Natuurlijk waren er in die tijd veel critici om me heen die zich hardop afvroegen of dat nu wel zo verstandig was. Want wat als ik een leuke jongen zou ontmoeten? Deze mensen kregen gelijk… ik viel voor meneer Eethetbeter. Of dat een probleem was? Nee, natuurlijk niet! Na een jaar LAT-ten trok hij bij me in en hielden we onze ogen open voor een groter huis.

Op de groei

Ik kan me helaas niet meer herinneren hoe de gesprekken tussen meneer Eethetbeter en mezelf over een groter huis verlopen zijn. We zullen ongetwijfeld een kinderwens naar elkaar hebben uitgesproken voordat we Funda afstruinden. Ook voor ons huidige stekkie hoefden we niet lang te zoeken. Al na een paar bezichtigingen waren we erover uit: we wilden een vrij nieuwe twee-onder-een-kap kopen in de Edese wijk Kernhem. De makelaar regelde prijsonderhandeling en hypotheek voor ons. Mijn eerste huis werd binnen enkele maanden verkocht. Tijd voor een nieuwe stap!

Een nieuw huis

We waren de eerste bewoners van het huis dat we kochten, wat betekende dat we zelf de wanden, vloeren en tuin konden kiezen en kopen. De keuken en de badkamer zaten er al wel in. Aangezien onze smaken qua interieur vrij ver uit elkaar lagen, bezochten we heel wat winkels om tot een goede compromis te komen voor de inrichting. Gelukkig bleek dat minder ingewikkeld dat het klinkt. De woning had een fijne tuin, een half open keuken, drie slaapkamers en een ruime zolder. Ruim zat voor ons samen…

Samenwonen

De eerste paar jaar voelde het samenwonen iedere dag opnieuw als een cadeautje. Zo’n feest om samen op de bank te zitten en tegen elkaar aan te kruipen in bed. Natuurlijk hebben we het nog steeds erg fijn samen, maar dat speciale “cadeau-gevoel” van die eerste jaren is er vanaf.

Meneer Eethetbeter en ik vonden het vaak leuk om samen de keuken in te gaan. We aten toen veel wereldgerechten (uit pakjes…) op doordeweekse dagen en in het weekend kookten we uitgebreider. Eén van onze favorieten was (en is) dit recept voor zalm met parmaham en citroen. Het is heerlijk fris, zout, zacht, knapperig en, maar dat ontdekte ik pas jaren later, koolhydraatarm en lactosevrij!

Recept voor zalm met parmaham en citroen

Compleet, koolhydraatarm diner voor vier personen. Lactosevrij.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets (vriezer)
  • 4 plakken parmaham
  • 1 citroen, liefst bio (alleen de schil)
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram pastinaak
  • 2 grote preien
  • 100 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • zout en peper

Benodigdheden

  • Wokpan
  • Oven en ovenschaal
  • Snijplank en mes

Bereiding

  1. Rasp de schil van de citroen of gebruik een zesteur, hak de knoflook. Schil de pastinaak en snij deze in blokjes, was de prei en snij in plakken. Snij de parmaham in reepjes;
  2. Meng de parmaham met de citroenrasp, de knoflook en 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg deze in een ovenschaal. Schep het parmahammengsel op de zalm;
  3. Verwarm de oven op 200 graden;
  4. Verwarm wat olijfolie in de wokpan en roerbak hierin de pastinaak op middelhoog vuur. Voeg de prei en de bouillon toe en bak nog een paar minuten door totdat het vocht verdampt is;
  5. Bak de zalm in de oven in het midden van de oven in 15 minuten gaar en krokant;
  6. Serveer de zalm met de groente;
  7. Eet smakelijk!

Kookte jij anders toen je alleen was?

Koolhydraatarmdiner met pastinaak | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)


Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest