Weet je nog dat ik vorige week het recept voor speculaaskruiden postte? Ik ging er natuurlijk meteen mee bakken. Pepernoten, een speculaaspop en deze koekjes voor de kinderen. Uiteindelijk bleek ik zelf de grootverbruiker van de lekkernij. Oeps! Ik zal het recept voor zandkoekjes hier met jullie delen!

Recept dinosaurus zandkoekjes | eethetbeter.nl

Suikervrije zandkoekjes a.k.a. dinosaurus koekjes

Ik vind kokkerellen met de kinderen een van de leukste dingen die er is! Gelukkig vindt mijn kroost het ook leuk om te doen. Zeker als ze zelf mogen “kleien” met deeg en koekuitstekers. Hieronder zal ik een basisrecept voor zandkoekjes met een beperkt aantal suikers delen. De koekjes zijn namelijk gezoet met agavesiroop. Hierdoor voldoen ze aan mijn definitie van suikervrij. Verder gebruik ik spelt bloem voor de witte kleur. Je zou eventueel ook tarwebloem kunnen gebruiken.

Recept blanke speculaasjes | eethetbeter.nl

Gevaarlijk voor grote mensen

Deze zandkoekjes zijn lekker voor kinderen, maar grote mensen kunnen er ook enorm van genieten. Jaja, ik spreek uit ervaring. De afgesloten pot met koekjes staat buiten handbereik van de kinderen, maar ik kan het niet laten af en toe iets eruit te halen om op te peuzelen. Gevaarlijk lekker en vooral super leuk om te maken!

Recept voor zandkoekjes voor kinderen en grote mensen (zonder geraffineerde suikers)

Deze dinosauruskoeken zijn heel makkelijk om te maken en erg smakelijk. Ze worden gezoet met agavesiroop.

Ingrediënten

  • 250 gram (spelt) bloem
  • 80 gram agavesiroop
  • 110 gram gesmolten roomboter
  • 1 ei
  • optioneel: snuf zout

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Koekjesuitstekers

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 graden
  2. Kneed alle ingredienten door elkaar heen tot een samenhangend deeg
  3. Rol het deeg uit en maak er koekjes van
  4. Bak de zandkoekjes in 15 minuten knapperig in de oven
  5. Laat ze afkoelen op een rooster
  6. Eet smakelijk

Deze suikervrije dinosaurus zandkoekjes zijn extra lekker met wat cacao of speculaaskruiden erdoor. Welke smaakmaker zou ik nog meer kunnen toevoegen?

Dinokoekjes bakken | eethetbeter.nl Koekjes bakken met kinderen | eethetbeter.nlHomemade blanke speculaasjes | eethetbeter.nl

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend en moeder van drie jongens. Natuurvoedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten. Gek op funfood, grootmoeders tips en voeding als medicijn ❤

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)

Pin It on Pinterest

Share This