In mijn vorige blog heb ik verteld en uitgelegd over de huid en belangrijke producten die nodig zijn voor het behouden van een mooie huid. In deze blog ga ik het hebben over het belang van goed reinigen van je huid.

Het reinigen van je huid | eethetbeter.nl
 • Pinterest
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Print Friendly

Reinigen van je huid is van essentieel belang voor een mooie huid.

Maar wat is nou eigenlijk het doel van het reinigen van je huid?! Je kent het vast wel: Je komt laat thuis van een feestje en je hebt geen zin meer om je make-up eraf te halen. ‘’Dat komt morgen wel”. Hoe logisch het ook klinkt het is toch beter voor de huid om deze tweemaal per dag te reinigen. Dit doe je s’ochtends voordat je je dagverzorging gaat aanbrengen en s’avonds voordat je je nachtcrème aanbrengt.

Wat zijn de voordelen van het reinigen van je huid in de ochtend?

In de nacht gaat de huid zich herstellen en dat zorgt voor afvalstoffen en huidvetten op de bovenste huidlaag. Alleen met water reinig je dit niet goed. Door goed te reinigen in de ochtend neemt de huid ook je dagcrème veel beter op.

Wat zijn de voordelen van het reinigen van je huid in de avond?

Ook al gebruik je geen make-up, het is van groot belang om s’avonds je huid te reinigen. Dit omdat je huid overdag door alle schadelijke invloeden van buitenaf afvalstoffen opneemt en door eventuele transpiratie van de huid vetcellen creëert. De huid gaat s’ nachts herstellen en nieuwe cellen, collagene en elastine vezels maken. Door slecht reinigen gaat dit proces moeilijker en bevorder je op langer termijn ook huidveroudering. Hier komt ook nog eens bij dat als je reinigt je serum, dag- en nachtcrèmes veel beter door de huid worden opgenomen waardoor je dus meer resultaat krijgt.

Welke soorten reinigers zijn er?

Er zijn diverse soorten reiniging voor de huid mogelijk:

 • Milk: een reinigingsmik is geschikt voor alle huidtypes vooral voor de normale tot droge huid;
 • Gel/foam: een reiniginsgel of foam is geschikt voor een normaal tot vette huid;
 • Olie: een reinigingsolie is geschikt voor een normale tot droge of gevoelige huid.

Wat is het verschil tussen reiniging en diepte reiniging?

Voor een mooie gezonde huid is tweemaal per dag reinigen belangrijk. Hiernaast kan je 1 á 2 keer in de week nog een dieptereiniging gebruiken voor een diepere reiniging van de huid. Een dieptereiniging zorgt ervoor dat de dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd. Hierdoor worden crèmes en maskers beter opgenomen en blijft de huid mooi en wordt de bovenste huidlaag niet te dik.

 • Dieptereiniging scrub: een scrub kent iedereen wel. Zeker voor het lichaam wordt een scrub veel gebruikt. Voor het gezicht heb je aparte scrubs. De korrel gezicht scrubs zijn fijner dan een scrub voor het hele lichaam. Dit omdat de huid op het gezicht dunner is dan de rest van het lichaam. Een scrub is geschikt voor een droge, normale tot gecombineerde huid.
 • Enzymatische dieptereiniging: een enzymatische diepte reiniging doet het zelfde als een scrub. Het verschil is dat het geen scrub deeltjes bevat maar een eiwit splitsend enzym wat er voor zorgt dat je dode huidcellen van de huid verwijderd worden. Deze vorm van diepte reiniging is geschikt voor een droge of een hele gevoelige huid.

Het is zo belangrijk om je huid goed te reinigen zodat alle afvalstoffen en stoffen van buitenaf geen schade kunnen aanbrengen aan je huid en het zorgt ervoor dat je gezicht crèmes veel beter hun werk kunnen doen. Van je huid heb je er maar een en daar mag je goed voor zorgen!

Hoe vaak reinig jij je huid en wat voor soort producten gebruik je daarvoor?

Mooie huid | eethetbeter.nl
 • Pinterest
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Print Friendly

Eva Spiekermann

mijn naam is Eva Spiekermann en ik ben 22 jaar oud. Sinds februari 2016 ben ik afgestuurd als allround schoonheidsspecialiste en werk bij een parfumerie en sauna.
Als gastblogger zal ik eens in de zoveel tijd wat vertellen over mijn passie. Zo hoop ik mijn kennis met jullie te delen zodat je samen met de gezonde recepten van Annemieke en de tips voor een mooie huid van mij kan samenvoegen om je zo goed mogelijk te voelen van binnen en buiten!

Laatste berichten door Eva Spiekermann (bekijk alles)


Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest