Op een zomerse dag in juni pakten wij de picknickmand en een kleedje voor een gezellige lunch in het bos. Samen met mijn kinderen mocht ik namelijk de nieuwe Princes tonijnsalades testen!

Review Princes tonijnsalades | eethetbeter.nl

Princes Foods

Sinds kort verkoopt Princes Foods, bekend als importeur van ingeblikte vis, ook kant-en-klare tonijnsalades. Deze licht verteerbare maaltijden zijn verkrijgbaar in drie verschillende smaken: Aziatisch, Italiaans en Mexicaans. In de plastic meeneemverpakking zit een vorkje. De salades bevatten tonijn, groenten en kruiden en zijn naar wens te combineren met bijvoorbeeld brood, pasta, sla of extra groenten.

PrincesTonijnSalades | eethetbeter.nl

Kritische blik op de ingrediëntenlijst

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk staan daar geen onuitspreekbare toevoegingen in. De meest vreemde zijn Guarpitmeel in de Aziatische en xanthaangom in de andere twee smaken. Deze verdikkingsmiddelen zijn ‘geel’ in mijn e-nummer app. Aangezien deze lijst standaard de (naar mijn mening ietwat overdreven) rode ‘absoluut vermijden!’ indicatie geeft, vind ik ‘geel’ een mooie score.

In de salades is een piepklein beetje suiker of dextrose opgenomen.

Hoe smaakt deze tonijnsalade?

Ik proefde de Aziatische tonijnsalade als eerste. In een woord: heerlijk! De salade bevat een mooie balans in zowel smaak als de structuur. Zout, zoet en zuur. Zacht en knapperig. Echt een lekkere ‘bite’! Om heel eerlijk te zijn moet deze salade het wel van zijn innerlijk hebben, zijn uiterlijk is niet echt om over naar huis te schrijven. Oeps 😉

Princes Tonijnsalade Aziatisch | eethetbeter.nl

Review Princes Tonijnsalades

Ab-so-luut! Puur en zelfgemaakt eten heeft mijn voorkeur, maar als dit niet kan vind ik het een prima alternatief. Deze tonijnsalades bevatten voor een voorverpakt product relatief weinig toevoegingen, zijn erg lekker en zijn vooral erg handig. Wat mij betreft komt dit vaker bij ons op tafel. Of op het picknickkleed, de auto of op kantoor natuurlijk 🙂

De Princes tonijnsalades zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn XL en hebben een adviesprijs van € 3,19.

Picknicken met Princes tonijnsalade | eethetbeter.nl

Picknick tonijnsalade met de kinderen | eethetbeter.nl

Deze review is tot stand gekomen dankzij een gekregen product. Lees ook mijn disclaimer.