Ken jij de Rauwdouwers al? De leerzame moestuinexperimenten voor kinderen? Ik testte ze samen met mijn oudste zoon. Onze review vind je hieronder.

Rauwdouwers dronken boon | eethetbeter.nl

De filosofie van Rauwdouwers

Kinderen vanaf 8 jaar gaan zelf aan de slag met de proefjes met biologische zaden en leren wat planten nodig hebben om te groeien. Ze bestuderen een omgevingsfactor en houden de ontwikkeling van de planten bij. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag experimenteren. De ervaring die ze daarbij opdoen maakt meer indruk dan duizend instructies. En die indruk blijft ze bij. Bron: Rauwdouwers.

Review Rauwdouwers | eethetbeter.nl

Samen met je kind experimenteren

Mijn oudste zoon Tygo is nu 7 jaar. Hij wil graag alles weten! We vonden het dan ook erg leuk om samen te gaan experimenteren met deze plantenzaden. Tygo en ik kozen voor “De Dronken Boon”, een proefje waarbij de invloed van water op planten wordt onderzocht. De verpakking, waarop een soort laboratorium is afgebeeld, is al erg leuk. Deze wikkel verbergt cocosaarde, biologische bonenzaden en een plastic zakje voor de aarde.

Review Rauwdouwers | eethetbeter.nl

Tygo heeft me de werkwijze voorgelezen. Dat begreep hij niet in een keer, wellicht dat dit product daarom ook bedoeld is voor kinderen van 8 jaar en ouder. Voor mij was de instructie wel meteen duidelijk. Er staat onder andere in hoe de plantjes moeten worden gezaaid en hoe vaak ze water krijgen.

Hypothese Rauwdouwers Tygo | eethetbeter.nl

Als een echte wetenschapper moest Tygo de hypothese opschrijven: dat wat hij denkt dat gaat gebeuren als hij de bonenplantjes geen, een beetje of veel water geeft.

Iedere dag even kijken

We hebben de bonen gezaaid in bekertjes die we hebben gemerkt door letter A, B of C. Iedere dag wordt talloze malen gekeken of er al plantjes groeien. Na een week mogen we een bonenzaadje opgraven om te zien wat er is gebeurd. Ik kan al wel verklappen dat dit niet in alle gevallen nodig is, omdat de groei al duidelijk zichtbaar is in sommige gevallen!

Review Rauwdouwers | eethetbeter.nl - 7

Stukje bewustwording

Ik kan er kort over zijn; ik vind dit een geweldig product! Super om kinderen te laten zien hoe planten (eten!) groeien en dit in de vorm van een experiment te gieten. De uitvoering met de originele namen, de mooie verpakking en de duidelijke uitleg is daarbij absoluut een dik pluspunt! De plantjes zijn het hele jaar door binnen te zaaien.

Moestuinprojecten voor kinderen | eethetbeter.nl

Of er ook minpunten zijn? Hmm, zoonlief scheurde de wikkel in al zijn nieuwsgierigheid “verkeerd” open en de hoeveelheid aarde is veel te veel voor 3 plastic bekertjes. Het was wel even zoeken naar deze minpunten hoor, want ze zijn gewoon ontzettend leuk.

Groter groeien

Tygo en ik hebben een zogenaamd proefje getest. Deze is online voor €2,45 te koop. Mocht je kind de smaak te pakken hebben, dan kun je samen een grotere moestuin gaan maken. Hiervoor zijn pakketten te koop voor €7,95.

Drie plantjes, eentje krijgt geen water, eentje krijgt een beetje water en eentje krijgt veel water. Wat denk jij dat er gebeurt?

ontdek-wat-planten-nodig-hebben-om-te-groeien-met-de-serie-zoek-het-uit-van-rauwdouwer-1

Deze review is tot stand gekomen dankzij een gekregen product.