Hieperdepiep, er is er eentje jarig, dus we vieren feest vandaag!! De Jarige Job mocht zelf kiezen waarop hij wilde trakteren op school en weet je wat? Hij koos voor deze traktatie Angry Birds van Mini Babybel Kaas!

Traktatie Angry Birds van Mini Babybel Kaas | eethetbeter.nl

Een verantwoorde traktatie kiezen

Vandaag is mijn oudste zoon zes jaar geworden! Zoals inmiddels gebruikelijk bepaalt mijn oogappeltje zelf het thema voor de traktatie, zoek ik inspiratie en laat ik het mannetje vervolgens kiezen tussen de verschillende opties. Deze keer wilde mijn zoon een Angry Birds traktatie. Aangezien ik zelf geen ideeën had, gebruikte ik hier Pinterest voor. De keuze was snel gemaakt, het zouden Babybel-kaasjes worden met een gezichtje erop. De kaasjes hadden we nog nooit op, dus die hebben we eerst voorgeproefd. Gelukkig kwamen ze met vlag en wimpel door de keuring.

Mini Babybel Kaas

Het voordeel van Mini Babybel kaasjes is dat ze geen suiker (anders dan melksuiker), kleurstoffen en onnatuurlijke toevoegingen bevatten. Er is ook geen gebruik gemaakt van varken bij het bereiden, iets dat absoluut een pré is in een klas met een aantal Islamitische kindjes. Wat ik ook wel prettig vind is dat je de kaas een dag of wat buiten de koelkast kan bewaren. Altijd handig met barstensvolle koelkasten zo rondom verjaardagen…

Suikerglazuur als eetbare lijm

Ik gebruikte suikerglazuur (1 eetlepel poedersuiker gemengd met 1 eetlepel water) als lijm omdat de korst van een kaas soms wel eens kleine deeltjes (geur / smaak) door kan laten. Om geen enkel risico te nemen gebruikte ik hiervoor geen gewone lijm. Navraag bij Babybel zelf bevestigde deze verstandige keuze.

Traktatie Angry Birds van Mini Babybel Kaas maken

Suikervrije, glutenvrije traktatie.

Wat heb je nodig voor tien traktaties?

  • Babybel Mini: 1 netje van 10 stuks
  • 20 plastic oogjes
  • Eetbare lijm
  • Gekleurd papier (geel + crème)
  • Zwart lint

Hoe maak je deze gezonde traktatie?

  1. Knip ruitvormige figuren uit het gele papier en ovalen uit het crèmekleurige;
  2. Knip gelijke stukjes zwart lint voor de wenkbrauwen;
  3. Neem een mini Babybel kaasje en zet het “lipje” omhoog voor het kuifje;
  4. Gebruik de eetbare lijm om oogjes, borst, wenkbrauwen en snavel vast te zetten:
  5. Veel plezier met trakteren!

Mijn zoon Tygo (6) was erg gelukkig met deze boze vogels van kaas! Wat is de favoriete traktatie van jouw kind?

 

Meer gezonde traktaties bekijken? Je vindt ze hier op mijn website. Bovendien krijg je een gratis sneak preview MET kortingscode van het boekje “25 traktaties gemaakt van fruit” als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Wil je mijn nieuwste ebook met gezonde traktaties meteen bestellen? Dat vind ik leuk! Deze link geeft toegang tot de verkooppagina.