Nog maar een paar dagen en dan wordt mijn jongste zoon vier jaar. Een mijlpaal vind ik zelf! Het afsluiten van een heerlijke peuterperiode vol met kwali-tijd met zijn tweetjes. Afscheid nemen van het kinderdagverblijf. Groter worden, groeien, nieuwe dingen leren. Uitkijken naar de toekomst en met een glimlach aan het verleden denken. Dat vieren doen we trouwens met deze traktatie van eierkoek frites met saus!
Traktatie eierkoek frites met saus | eethetbeter.nl

Feest!

Zo’n nieuwe fase gaat natuurlijk gepaard met feest! Trakteren op het kinderdagverblijf, op school en natuurlijk een verjaardagspartijtje thuis. In mijn zoektocht naar de ideale traktatie, kwam ik wat oude foto’s tegen op mijn computer. De kiekjes zijn niet zo heel best, maar misschien kan ik jullie ermee inspireren als je eens op zoek bent naar een lekker hapje! Op de foto hierboven staat trouwens mijn andere zoon.

Traktatiebeleid

Ik ben een groot voorstander van een gezond traktatiebeleid op de opvang en de scholen. 100% gezond eten is een onmogelijke opgave, maar het is wel aan de ouders, opvoeders en leerkrachten om kinderen te laten zien dat er mogelijkheden bestaan om gezond te snoepen. De BASISvorming legt nu eenmaal een basis voor de rest van het leven. Een basis voor een gezond gewicht en een actieve leefstijl.

Traktatie eierkoek frites met saus | eethetbeter.nl

Inspiratie

Om een lang verhaal kort te maken: ik zal de komende dagen wat foto’s posten van traktaties die wij de afgelopen jaren hebben laten uitdelen door onze kinderen. Ze zijn heel verschillend, maar hebben gemeen dat ze makkelijk te bereiden zijn en dat ze redelijk verantwoord zijn. Weinig geraffineerde suiker en veel fruit of groente.

Traktatie van eierkoek frites met saus

Deze traktatie maak je van reepjes eierkoeken met daarbij een lepel yoghurt en een lepel jam. Het meest verantwoorde is het gebruik van volkoren eierkoeken van speltmeel. Natuurlijk kan je de eierkoeken ook zelf bakken. Een recept daarvoor vind je bijvoorbeeld bij Lekker Eten met Linda.

Frites_van_eierkoeken_01