Het principe van de maandelijkse foodblog swap hoef ik jullie niet meer uit te leggen toch? Ik werd deze maand gekoppeld aan het foodblog van e-dinnetje Simone van Fit en Puur! Aangezien zij ook traktaties op haar blog heeft staan, kon ik het natuurlijk niet laten om daarmee aan de gang te gaan! Vandaag deel ik met jullie een gezonde traktatie: komkommer bloemen met aardbei!

Traktatie: komkommer bloemen met aardbei

Fit en Puur

Jullie kennen Simone wellicht van Fit en Puur, een foodblog met voornamelijk Paleo recepten die ook heel geschikt zijn voor kinderen. Simone is namelijk ook trotse moeder van drie heerlijke spruitjes! Ze schreef al meerdere malen een gastblog voor Eethetbeter, zoals die over gezond picknicken met kids en een fris ontbijt met pompoen en sinaasappel.

Foodblog met gezonde traktaties

In deze maand boordevol gezonde traktaties kon ik het niet laten om te kijken of Simone misschien ook traktaties voor verjaardagen op haar blog heeft staan en ja hoor: bingo! Ik vond onder andere leuke vlinders van komkommer en superhelden van komkommer. Geïnspireerd door deze knutsels (< dat klinkt meer denigrerend dan ik het bedoel hoor) ging ik ook aan de slag met schaar, papier en komkommer. Deze komkommerbloemen met aardbei zijn het resultaat.

Leuk om samen met kinderen te maken

Deze eenvoudige traktatie is bijzonder leuk om samen met je kinderen te maken. Laat ze van een rond papiertje een mooie bloem knippen om ze deze vervolgens te laten versieren met bijvoorbeeld glitters. Succes gegarandeerd!

Traktatie: komkommer bloemen met aardbei | eethetbeter.nl

Traktatie: komkommer bloemen met aardbei

Bijna gezonde traktatie voor school, peuterspeelzaal en kinderopvang. Ik adviseer om de aardbeien met discodip voor de kleintjes te vervangen door in de lengte gehalveerde druiven.

Wat heb je nodig?

 • Snackkomkommers
 • Aardbeien
 • Chocolade
 • Discodip (gekleurde spikkels)
 • Ronde papiertjes
 • Satéprikkers
 • Kool en aluminiumfolie voor de standaard

Hoe maak je het?

 1. Was en droog de komkommers en de aardbeien en verwijder de kroontjes van laatstgenoemde;
 2. Smelt de chocolade au bain marie;
 3. Doop de aardbeien één voor één in de warme chocolade en vervolgens in de discodip. Zet ze even apart in de koelkast;
 4. Halveer de kool of snij er een plak vanaf zodat hij blijft staan en verpak hem in aluminiumfolie;
 5. Vouw de ronde papiertjes dubbel (en nogmaals dubbel en nogmaals) en knip mooie bloemen. Knip ook een klein stukje van de onderkant af;
 6. Steek een satéprikker met de scherpe kant naar onderen door een komkommertje heen, schuif de papieren bloem hier overheen en prik de aardbei er bovenop. Doe de prikker vervolgens in de kool;
 7. Herhaal dit voor alle komkommer bloemen met aardbei;
 8. Veel traktatieplezier gewenst!

Vergeet niet om een kijkje te nemen op Fit en Puur voor meer lekkere en gezonde inspiratie!

Deze maand is het thema gezonde traktaties op eethetbeter.nl. Je vindt de traktaties hier! Bovendien kan je een leuk boekje met gezonde traktaties downloaden als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief.

Foodblog met gezonde traktaties | eethetbeter.nl